Священик з Волині вирушив на Схід України

Священик з Волині вирушив на Схід України
Нещодавно духовенство Ковельського благочиння УПЦ КП у Свято-Юріївському храмі села Дубове відправило молебень за мир в Україні, наших воїнів та чотирьох військових священиків – настоятелів парафій Волинської єпархії УПЦ КП Люблинця, Устилуга, Володимира-Волинського, а також парафії Архістратига Михаїла в Шацьку священика Романа Скірака.

Про це йдеться на сайті Слово Волині.

У складі 20 військових священиків з усієї України волинські душпастирі після п’ятиденних курсів відбули в зону проведення АТО.

Отець Роман, який родом із містечка Немирів Львівської області, вже майже два роки очолює парафію в Шацьку, де будує Свято-Михайлівський храм. Роботи на будівництві, зізнається, чимало – на часі завершення даху і зведення куполів. Утім, Богу було угодно, щоб ці роботи на деякий час зупинилися, а священик вирушив на Схід України, де мужні бійці чекають на його підтримку і молитву. Боронити рідну землю та свій народ – християнський обов’язок кожного, тому батюшка добровільно зголосився поїхати на буремний Донбас, правда, не зі зброєю, а зі святим хрестом і Словом Божим, змінивши священиків, які вже протягом місяця перебувають на передовій.

– Протягом п’ятиденних курсів ми мали можливість прослухати лекції з психології, стати учасниками занять із тактичної медицини. Фахівці розповіли нам про засоби матеріального забезпечення, навчили, як розмовляти з військовими, виводити їх із шокового стану. Військовим священикам видали форму, взуття, засоби захисту, сучасні аптечки з новітніми знеболювальними та кровоспинними засобами, – розповідає отець Роман.

Солдати бачать в особі військового священика представника Бога, тому відчувають захист і безпеку. Йдуть до нього зі своїми болями, запитаннями, сподіваються на духовну розраду, сповідаються, причащаються, вчаться молитися і навіть приймають святе хрещення.

Добре, зі слів отця Романа Скірака, коли військова частина, за якою закріплено священика, розташовується в тилу – там є каплички, де повноцінно звершується літургія і Святі Таїнства. На передовій же може просто стояти надворі хрест, біля якого читаються ранкові та вечірні молитви, воїни отримують благословення перед відповідальними бойовими завданнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Священик з Волині вирушив на Схід України
19 лютий, 2016, 14:01