Хто побив громадських активістів у Луцьку. ФОТО

Хто побив громадських активістів у Луцьку. ФОТО
У Луцьку поліцейські з’ясовують обставини побиття громадських активістів.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Учора, 18 лютого, о 20:10 до чергової частини Луцького відділу поліції надійшло повідомлення від 27-річної мешканки Луцька про те, що в під’їзді будинку на вулиці Потебні невідомі особи побили її чоловіка.

36-річного потерпілого госпіталізували в нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні. В нього діагностували закриту черепно-мозкову травма, струс головного мозку, розсічення частини голови. Постраждалий є активістом «Самооборони Волині» й очолює місцевий осередок однієї з політичних партій.

На місце події одразу ж виїхали керівник волинської поліції Петро Шпига, його заступник, начальник слідчого управління Анатолій Петрушин, начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз, слідчо-оперативні групи головного управління та Луцького відділу поліції.

Поліцейські з’ясували, що близько 20 години троє осіб в під’їзді будинку за місцем проживання постраждалого умисно нанесли йому декілька ударів по голові. Ймовірно, що використовували кастет.

Нападники також пошкодили автомобіль «SsangYong» активіста.

Хід розслідування взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига. За його словами, правоохоронці відпрацьовують усі версії причин цього інциденту, в тому числі ті, що пов’язані з громадською діяльністю постраждалого.

«Зокрема, не відкидаємо спробу залякування потерпілого у зв’язку з його громадською діяльністю. На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки «Мерседес».

Встановлено особу його власника та доставлено громадянина в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій», - повідомив керівник волинської поліції Петро Шпига.

Постраждалий не є членом комісії з переатестації співробітників управління Національної поліції в області.

Відомості про вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство із застосуванням холодної зброї, або іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Вона передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Цього ж вечора, близько 20 години, на вулиці Шевченка в Луцьку, поблизу спорткомплексу, двоє невідомих чоловіків напали на 32-річного активіста громадської організації «Самооборона Волині», помічника одного із народних депутатів України. Про інцидент поліцію повідомив сам постраждалий.

Він розповів, що нападники ззаду вдарили його кулаком по голові. Тілесних ушкоджень під час нападу завдано не було, за допомогою до медиків потерпілий не звертався.

Керівник волинської поліції Петро Шпига особисто зустрівся з постраждалим.

Слідчий Луцького відділу поліції відомості за фактом злочину вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Вона передбачає покарання – позбавлення волі до 4 років.

Постраждалого з 17 лютого було включено до складу атестаційної комісії, яка оцінює професійні та особисті якості працівників волинської поліції.

«Ми не відкидаємо, що серед мотивів нападу на громадського активіста є його діяльність, пов’язана з включенням до складу атестаційних комісій. Розглядаємо всі версії. Проводимо необхідні заходи, спрямованні на встановлення та затримання осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення», - зазначив Петро Шпига.


























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 24
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Він розповів, що нападники ззаду вдарили його кулаком по голові" - це побили?! по шапці дали і втікли, то ще так малолєтки розважаються, а він вже напад приплів!
а може це клімчук сам себе замовив?!
а от другого то видно що побили, але "Постраждалий не є членом комісії з переатестації"...
дивно це все виглядає.
Відповісти
Щось той климчук забрехався, на фейсбуці пише, що його щось там питали, тобто спереду стояли, а тут розказує що раптово напали і вдарили ззаду.
Пошкоджень не має, до лікарів не звертався, може і небуло нічого?
Чи сам підлаштував, щоб себе жертвою виставити?
Відповісти
НЕ СМІШІТЬ ЛЮДЕЙ))))Та щоб такий "слід корві" залишити на рубашці розливати краску треба разів зо 5 і то не факт що вийде!!!))))))На фото автомобіль Санг Йонг а ключі від Мерседеса(ух неувязочка)!!??)))Кілька ударів по головікастетом!!!????)))Та ви знаєте що таке кастет і рівень пошкоджень від його ударів..))))Окрім того висновок(закючення)медиків має бути 1,2 степіть тяжкості тілесних пошкоджень,а не набір слів..Окрім того колі крові на одязі і коврику зовсім різні і щей свіжість(час)крові зовсім різні...А хто знайов сліди в якому напрямку втікали"злочинці"(хто бачив)!!????)))А про місце злочину Климчука просто смішно)))Сам заявив Сам себе побив Сам собі зробив Піар))))))А ще було "кілька нападників" які всі разом прибігли щоб його 1 раз ударити!!???))))Хуліганство-це грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом...Деж Шпига з климчуком в "кулаці" це все знайшов!!!??)))))
Відповісти
санг йонг належить потерпілому, а ключі від мерса, то паданики загубили: "На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки «Мерседес»."
Відповісти
надеюсь ты не настоящий криминалист:)))) упаси господи от таких "спецов"....
Відповісти
прочитайте заголовок статті. дуже мудро висвітили
Відповісти
Хтоб не побив, але молодцi.
Відповісти
хорошая попытка мусара!))
Відповісти
Від коли вони стали жителями Луцька? За які ( чиї) кошти купили квартири? Громадськості це не цікаво? " Громадські активісти "хероvі.
Відповісти
А автомашини за чиї гроші купили? Нова поліція розбереться 100%
Відповісти
А мене цікавить одне - під час атестації всіх направляють на поліграф, а чи пройшли поліграф самі члени цих комісій? Тобто, а судді хто?
Ми бачимо певні прізвища, особи, їх називають громадськими активістами, але мені здається, в першу чергу для об"єктивності, треба перевірити на чесність саму комісію, цікавлять питання:
чи давали вони хабарі
чи брали вони хабарі
чи вирішували питання в обхід закону
чи лобіюють чиїсь інтереси під час роботи атестаційної комісії
і для прозорості дані поліграфа розмістити в вільному доступі у інтернеті, з коментарями поліграфолога, тоді ми побачимо, хто є хто.
а так - це звичайний фарс під прикриттям громадських організацій.
Відповісти
а ти завалив поліграф чи тупо відмовився його проходити? Ви свій ліміт довіри вичерпали! так що досвідос!
Відповісти
а дійсно гарна ідея! давайте і комісію на поліграф, а то он різні члени напиди на себе інсценують, то хоч правду дізнаємось.
Відповісти
Згоден!! Перед усім комісію з атестації - на поліграф!!!!
Відповісти
А судді хто? Осел, козел да касалапий мішка. Активісти роз'іжають на джипові який стоіть мабуть в районі 300 000 грн, точно не знаю але цьому районі. Чому з ними не розбирались коли в комісіі брали.
Відповісти
Климчуку дали по шапці чуть-чуть і вже вереску наробив аж в Києві почули а як Колісника прикладом в обличчя били то це нормально?Скоро черга і до данилка дійде ходи і оглядайся.
Відповісти
Напевно тепер на кожен випадок хуліганських дій буде виїжджати слідчо-оперативна група в складі начальника поліції області - генерала,його заступника-полковник та начальника одного з місцевих відділів поліції районів області - полковників? Ні? А чому ж тоді така вибірковість? Чим ці "активісти" кращі за сотні інших українців, які потерпають від порушень закону і не удостоюються персональної уваги найвищого поліцейського керівництва? Це не корупція. тобто надання незаконних переваг одним громадянам попри інших?
Відповісти
І то правда, чим ці "активісти" кращі за сотні інших українців, які потерпають від порушень закону і не удостоюються персональної уваги найвищого поліцейського керівництва?
Як хлопця на дубнівський вбили, то начальство не їхало, а тут така бурхлива діяльність! То може вони підлизуються так? Чи взагалі домовились Клімчук та Шпига ту комедію розіграти, щоб увагу відволікти і потрібних "бувших" просунути?
Відповісти
уже просунули, полищук остался, странно, что активист климчук молчит.
Відповісти
Я так розумію в коментах дуже активізувались "жертви атестації". Цікаво звідки в них квартири, машини і т.д.
Відповісти
Я не жертва атестацї, в правоохоронних органах ніколи не служив, родичів там не маю, але вважаю, що перед тим, як когось атестувати і відправляти на поліграф, бажано було б щоб самі "судді" пройшли поліграф і результати його проходження були опубліковані для громадськості!!!!
Відповісти
Власне, дуже слушна думка, перевірити комісіянтів на поліграфі - це ж по чесному буде, чого боятися?
Вони вирішують долі людей, тому треба бути впевненим, що вони це будуть робити за сумлінням, а не на догоду комусь.
Якщо відмовляться - тоді все буде ясно, виключати одразу з комісії.
Відповісти
конечно, побегут они на полиграф, ждите))
говорят, что они бабки за некоторых взяли, чтоб глаза закрыть.
и похоже на правду, полищук то остался, а толковые кадры вылетают.
Відповісти
Чому не перевіряють членів комісії на поліграфі?Скажіть за які кошти в них придбані машини та житло? І взагалі як люди з вулиці можуть судити міліціянтів?
Відповісти