Волинські археологи знайшли поховання з переломами черепа

Волинські археологи знайшли поховання з переломами черепа
Один із кістяків поховання, знайдених на Любешівщині, має сліди численних переломів кісток та черепа.

Про це повідомляє прес-центр ДП «Волинські старожитності».

Пошуки військового кладовища часів Першої світової війни відбувались поблизу села Залізниця Любешівського району. Акція пройшла у рамках спільної експедиції Федерації скаутів «Галицька Русь» , Благодійного фонду «Останній солдат» та ДП «Волинські старожитності».

Археологи шукали поховання шляхом закладання траншей та шурфів на місці вірогідного розміщення кладовища, про яке повідомили місцеві жителі. За їх розповідями, на південний схід від Залізниці, у прифронтовій зоні в лісі діяв російський польовий лазарет і існувало військове кладовище.

У східній частині траншеї довжиною 34 м було члени експедиції виявили дві плями від заповнень поховальних ям. При їх розчистці побачили два одиночних поховання, орієнтований головою на південний захід. Одне з поховань було у труні, скелет не мав видимих прижиттєвих травм. Натомість, кістяк другого поховання мав чіткі сліди численних переломів кісток та черепа. Окрім цього, археологи засвідчили неприроднє положення покійного, що вказує на його поміщення у могилу у закляклому стані. Крім цього, похованнях виявили пряжки від поясних ременів та гудзики.

Дослідники встановили західну межу військового кладовища поруч із селом Залізниця і виявили ще два ймовірних поховання у східній частині траншеї.

Члени експедиції переконані, що характер поховань та підйомний матеріал на сусідніх ділянках дозволяє пов'язати кладовище з польовим лазаретом, що функціонував поруч у період Першої світової війни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські археологи знайшли поховання з переломами черепа
13 серпень, 2012, 11:48