«Чорний Тюльпан» відтепер офіційно працює і на Волині

«Чорний Тюльпан» відтепер офіційно працює і на Волині
Зареєстрована громадська організація «Чорний Тюльпан. Волинь». Про це повідомляє сайт місії.

Активісти розшукують та ексгумують військовослужбовців, загиблих в зоні АТО з вересня 2014 року. Офіс волонтерів до недавніх пір перебував лише в Києві. Тепер же партнерське відділення учасників цієї місії з'явилося і на Волині - Луцьке міське управління юстиції зареєструвало громадську організацію «Чорний Тюльпан. Волинь».

До неї входять волиняни, яким вже довелося побувати в зоні АТО і взяти безпосередню участь в пошукових роботах. Передбачається, що члени «Чорного Тюльпану. Волинь» зосередяться на пошуку інформації про військовослужбовців, які пропали безвісти або опинилися в полоні. Безумовно, волонтери продовжать і польову роботу: виявлення місць поховань бійців, з'ясування імен загиблих, увічнення пам'яті про тих, хто загинув в АТО.

Довідково:

У вересні 2014 року за керівництвом Управління цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України стартувала місія «Евакуація-200» ( «Чорний Тюльпан»). Її мета - пошук, ексгумація та евакуація зниклих безвісти в зоні проведення АТО. За активної участі волонтерів ВГО «Союз «Народна Пам'ять» на сьогоднішній день вдалося виявити і евакуювати тіла більш ніж шістсот військовослужбовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.