Депутати змінили закон про оподаткування авто

Депутати змінили закон про оподаткування авто
Уряд уточнив які автомобілі підпадуть під новий транспортній податок.

Про це інформує "Автомотоклуб".

Кабінет міністрів України затвердив розроблену Міністерством економічного розвитку і торгівлі методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, необхідну для сплати транспортного податку, а також усунув конкурентні переваги для авто, вироблених в Російській Федерації.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою у грудні 2015 року, власники автомобілів віком до п'яти років і середньоринковою вартістю понад 750 мінімальних зарплат сплачують транспортний податок у розмірі 25 тис. грн. Середньоринкову вартість автомобілів повинен визначати МЕРТ за затвердженою Кабміном методикою, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'ємів циліндрів, типу коробки передач, пробігу.

Середньоринкова вартість автомобіля розраховується за методом аналогії цін ідентичних автомобілів за формулою, визначеною в Порядку визначення середньоринкової вартості автомобілів, затвердженою постановою Кабміну № 403 від 10 квітня 2013 року. Джерелом інформації для визначення ціни нового автомобіля є прайс-листи виробників (дилерів). Інформацію про ціни на нові автомобілі до 10 січня подає в МЕРТ держпідприємство Держзовнішінформ.

Кабмін також затвердив зміни в Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів з метою усунення додаткових преференцій для автомобілів походженням з країн СНД. Міністерство зазначає, що 87% авто, імпортованих з країн СНД, вироблені в РФ, тому такі зміни усунуть конкурентні переваги для російських автомобілів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.