Керівника «Волиньвугілля» змусили написати заяву на звільнення. ФОТО

Керівника «Волиньвугілля» змусили написати заяву на звільнення. ФОТО
22-го лютого у ДП “Волиньвугілля” зібралися на акцію протесту гірники шахти “Бужанська”, а також деякі представники шахти №9 “Нововолинська”. Під тиском невдоволених шахтарів керівник підприємства Федір Богдан написав заяву на звільнення з посади.

Про це пише БУГ.

Відставка генерального директора і погашення заборгованості з заробітної плати – такі основні вимоги ставили гірники “Бужанки”.

Працівники невдоволені роботою Федора Богдана, адже, як стверджують, директор не розробив програму економічного розвитку на 2016 рік, не збалансував роботу підприємства, допустив розкрадання і зловживання фінансами на 46 мільйонів (за результатами останньої перевірки).



Про можливі акції протесту гірники “Бужанки” попередили на зборах, які відбулися минулої п’ятниці на підприємстві.

У неділю 21-го лютого шахтарі не вийшли на роботу, ніхто не поїхав в шахту, окрім слюсарів, які лишилися на відкачку води.

22-го лютого з сьомої години ранку на “Бужанці” почали збиратися працівники і планувати свої подальші дії. Наступним місцем зустрічі вугільників стало ДП “Волиньвугілля”.





Директор ДП стосовно заборгованості пояснив, що на 2015 рік є Постанова Кабміну: виплачуються кошти за лютий, березень, квітень. Тарифи, за словами Богдана, встановлює не він. “Дали мені 2 мільйона, я їх всіх пропорційно розділив”, – говорить керівник підприємства.

Гірники з вимогою звільнення чекали також на директора з МТП і маркетингу ДП “Волиньвугілля” Акатова. Нагадаємо, що попередньо йшлося про його переведення в інститут вугільної промисловості «УКРНДІПРОЕКТ», однак заяву директор так і не написав – пішов на лікарняний.

Профспілка захисту праці шахти “Бужанської” на посаду Богдана пропонує кандидатуру колишнього директора шахти Борсука. Зрештою, більшість протестуючих шахтарів, які були на зборах, не проти такої заміни кадрів.

“Перше, хто взявся за зміну керівника ДП, – Незалежна профспілка, – каже Богдан Макарчук. – Хай пройдуть громадські слухання, і на них переможе найкраща економічно-збалансована програма, щоб наші підприємства не закривалися, а працювали”.



Цікаво, що заступник гендиректора Богдан Сліпецький, який повинен автоматично зайняти пост директора у разі його відставки, на емоціях у присутності шахтарів теж написав заяву на звільнення. Втім, поки документ не набув ніякої юридичної сили, змінив своє рішення.

Гірників також цікавило питання виплати індексацій, які вони не отримують з минулого року. Директор шахти “Бужанська” Павло Танчев спробував знайти компроміс з працівниками і роз’яснити: від того, що шахта буде простоювати, нікому краще не стане. Однак прохідники та робітники очисного забою відмовилися повертатися на робочі місця, доки їм не повернуть зароблені гроші.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно зробили, нехай вдома сидить лошарік
Відповісти
Останні новини
Керівника «Волиньвугілля» змусили написати заяву на звільнення. ФОТО
22 лютий, 2016, 17:42