Як купити закордонний автомобіль та перевезти в Україну

Як  купити закордонний автомобіль та перевезти в Україну
Питання державної реєстрації ввезених в Україну транспортних засобів завжди гостро стояло перед автовласниками, які виявили бажання придбати авто за кордоном.

Прес-служба регіонального сервісного центру МВС у Волинській області повідомляє громадянам, які планують ввезти в Україну автомобіль, що такий транспортний засіб підлягає державній реєстрації на підставі заяви власника і митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа на паперовому носії або електронної митної декларації, або посвідчення про реєстрацію в сервісних центрах МВС, виданого митними органами (згідно з положеннями Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388).

У разі митного оформлення автомобіля за електронною митною декларацією, засвідченою електронним цифровим підписом відповідальної посадової особи митного органу, державна реєстрація такого транспортного засобу здійснюється на підставі зазначеної митної декларації, отриманої органами МВС від Держмитслужби.

Коли авто використовувалося за межами України і було зареєстровано у відповідних органах іншої держави, обов’язковим є подання до сервісних центрів МВС реєстраційних або прирівняних до них документів такої держави.

Якщо ви маєте намір вивезти авто у зворотньому напрямку за межі України найближчим часом, державна реєстрація транспортних засобів проводиться під зобов’язання про їх зворотне вивезення за наявності документа, що підтверджує їх реєстрацію за межами України.

При цьому національні номерні знаки і документи про реєстрацію транспортних засобів іноземних держав, з яких вони тимчасово ввезені, здаються на зберігання до сервісних центрів МВС, і повертаються власникам після зняття таких засобів з обліку. Після цього на зазначені транспортні засоби видаються номерні знаки та свідоцтва про реєстрацію із зазначенням строку тимчасового ввезення, який встановлюється митними органами.

Після закінчення строку тимчасового ввезення автомобіль вважається незареєстрованими.

У випадку укладення договорів купівлі-продажу, міни, дарування авто знімається з обліку лише, якщо з нього знято обмеження митних органів або надано дозвіл митних органів на таке зняття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.