Лучани виплачували кредит за квартиру, яка їм вже не належала. ВІДЕО

Лучани виплачували кредит за квартиру, яка їм вже не належала. ВІДЕО
Банк продав колекторам квартиру лучан, яку ті взяли в кредит.

Про це йдеться на сайті ТРК Аверс.

Ще в 2007-му році одна з луцьких родин оформила іпотеку на суму 50 тисяч доларів в «Укрсиббанку».

Після кризи виплачувати валютну позику сім’ї стало зовсім складно.

Коли у фінустанові зрозуміли, що вибити гроші з клієнтів буде не просто, вирішили їх спекатись та продали борг позичальників столичній колекторській фірмі.

Поки люди продовжували виплачувати кредит, віддаючи останні кошти банку, з'ясували, що квартира, де мешкають, їм вже не належить.

Детальніше дивіться у сюжеті:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щораз то більше переконуюсь що влади в нас нема одні бандити
Відповісти
А коли брали кредит у дол. США заробляючи в грн. не думали ні про що (про позичальників)... Відсутність "економічної грамоти" - це проблема не влади, а людей, які не вміють враховувавти свої можливості. У 2007 ставка в грн. була 16%, в дол. США 4-5%... Позичальнте "розумний" не захотів переплачувати... Проблема лише Позичальника... Нехай продає за 30 тис. Дол. Він же розумний...
Відповісти
Свідомому - протерти очі. Банки кредитувалися у валюті до 2014 року під 1-2% (при найми, це випливає з офіційних звітів Укрсоцбанку та Альфа-Банку). Населенню такі банки давали доларові кредити під 12-14% (у 2006-2007 роках, ті роки, коли НБУ штучно укріплювало гривню і закликало населення не чекати милості від держави щодо покращення житлових умов, а купувати житло самостійно бо буде тільки дорожчати). Укрсоцбанк у кризові роки вибірково підвищив відсотки добросовісним позичальникам до 15-16%. Крім заробітку на маржі відсотків за валютними кредитами, які для банків були дешевими, а для населення псевдодешевими, банки почали займатися відверто спекулятивним будівельним бізнесом на спинах людей (при найми, Укрсоцбанк мав таку собі будівельну фірмульку у кишені). Про початок кризи (тобто коли долари будуть по 8 і навіть, по 25) банки знали заздалегідь, адже дивним чином перед початком стагнаційних процесів кілька системних банків були продані - Правекс, ТАС комерцбанк і інші. Оті бредні, що можна почути від банківських лобістів зрідні бредням організаторів афери з Еліта-Центром, які спочатку винуватили людей у жадібності, спекулятивних нахилах до придбання дешевого житла, але, коли запахло смаленим, відверті шахраї накивали п'ятами. Тепер, напевно, знову прийшов час казати бредні - головне тримати фізію цеглиною і натягти на себе вишиванку без жодного сорому у серці, а отже забовтають горе і людей постраждалих від Елітчиків, і від шахраїв від лихварсько-олігархічного бізнесу.
Відповісти
Останні новини
Лучани виплачували кредит за квартиру, яка їм вже не належала. ВІДЕО
23 лютий, 2016, 18:14