Ігор Гузь разом з шахтарями їде на зустріч до міністра Демчишина. ФОТО

Ігор Гузь разом з шахтарями їде на зустріч до міністра Демчишина. ФОТО
Народний депутат України Ігор Гузь сьогодні, 24 лютого, їде разом із представниками профспілок нововолинських шахтарів до Києва на зустріч до Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Про це йшлося в Нововолинську під час мітингу, організованого шахтарями учора, 23 лютого, - повідомляє прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя.

Перед початком сесії гірники зібралися біля будівлі Нововолинської міської ради з вимогою погасити борг із заробітної плати, який сягає нині понад 30 млн грн. Крім цього, людей турбують кадрові призначення та й досі не вирішене питання з відвантаження виготовленої продукції на збагачувальну фабрику.

Народний депутат, перебуваючи з робочою поїздкою в окрузі, особисто поспілкувався з людьми та запевнив їх, що разом з ними й надалі готовий відстоювати шахтарське питання. Відтак, Ігор Гузь у присутності гірників у телефонному режимі сконтактував з Міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним і домовився про зустріч у профільному міністерстві.

«Люди вимагають заробленого. Їх можна зрозуміти, адже вони відстоюють своє право. Завтра має відбутися відкрита розмова. Люди хочуть почути результат. Якщо конструктивної розмови не відбудеться, на жаль, шахтарі готові до більш рішучих дій, таких як перекриття дороги», - зазначив він. - Так це не метод, але треба системне та стратегічне бачення вирішення проблеми. Але його немає і немає саме в міністра Демчишина. І не вина простих роботяг-шахтарів, що вся ця «колотнеча» триває більше року, вони готові працювати, готові видобувати вугілля, але хочуть простої життєвої визначеності: буде робота і зарплата чи ні?».

Ігор Гузь також поінформував, що ним зініційований та зареєстрований законопроект щодо підтримки вугільної галузі на 2016 рік. Якщо він буде проголосований та підтриманий - шахтарі в цьому році отримають 100 млн грн. Ці кошти уже передбачені у державному бюджеті.

Після розмови з шахтарями народний депутат взяв участь в роботі сесії Нововолинської міської ради, під час якої депутати прийняли звернення щодо погашення заборгованості заробітної плати гірникам міста. Звернення адресоване усім гілкам влади, як центральної, так і обласної. Зокрема, у зверненні наголошується, що ігнорування шахтарських проблем може призвести до соціальної напруги в регіоні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А їхати будуть разум у автобусі чи потязі, чи Гусь окремо на свому лімузіні? :) Піарщик бла-бла-бла!!!
Відповісти
як вже це все набридло !
Відповісти
Роль Гузя, як депутата від даного регіону, в тому, щоб вирішити питання до поїздки. А його участь у поїздці - це звичайна дешева піаракція за рахунок нещасних роботяг-шахтарів.
Відповісти
В цьому Гузь - молодець.
Відповісти