Кабмін збільшив норми споживання природного газу українцями майже удвічі

Кабмін збільшив норми споживання природного газу українцями майже удвічі
Кабінет міністрів України підвищив норму споживання природного газу громадянам, у яких не встановлений газовий лічильник, на 47%. Відтепер, для побутових цілей люди змушені сплачувати за 4,4 куб. м. замість встановлених раніше 3 куб. м.

Таке рішення було ухвалене урядом на засіданні 24 лютого.

Новину передає «Преса України».

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, згідно якої норму споживання природного газу громадянами, у яких вдома підключене централізоване гаряче водопостачання, збільшили майже на 50% - із 3 куб. м до 4,4 куб. м/місяць з людини.

Також уряд має намір протягом двох тижнів підготувати нову методику, відповідно до якої норми споживання природного газу населенням будуть розраховуватись окремо для різних регіонів України, відповідно до їх особливостей.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що планує підписати цю постанову після того, як Міністерство фінансів України дасть свою згоду на таке нововведення.

Як повідомлялося раніше, в квітні 2015 року Кабмін зменшив нормативи використання природного газу населенням у 2 рази. Для господарств, які користуються лише газовою плитою за наявності центрального опалення, ця норма із 6 куб. м/місяць зменшилась до 3 куб. м/місяць на людину. Для таких же господарств, тільки без центрального опалення ця норма скаладала 9 куб. м, а стала, відповідно, 4.5 куб. м. А ті будинки, які використовують газову плиту і водонагрівач – з 18 до 9 куб. м/місяць на людину.

Згодом, рішення Кабміну про подвійне зниження норм споживання природного газу для домогосподарств без встановлених лічильників від 29 квітня 2015 року було скасоване Вищим адміністративним судом України, оскільки таке зниження було проведене незаконно.

Як вважає суд, за весь час час, коли діяла така постанова (травень 2015-січень 2016 року), потрібно провести перерахунок із наступною доплатою громадянами України.

Нагадаємо, що в окупованій ЛНР жителі потерпають без централізованої системи постачання природного газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тимошенко вже пропіарилась можна все повертати на своі місця
Відповісти