На Волині скоротять кількість місць у лікарнях на 25 %

На Волині скоротять  кількість місць у лікарнях на 25 %
Мешканці волинських сіл не розуміють, що створити на основі їхніх ФАПів медичні центри неможливо.

Про це стало відомо 25 лютого під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації, - пише Волинський інформаційний портал

Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк розповів, що по області планують скоротити кількість ліжкомісць у лікарнях на 25 %.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що буваючи в районах він помітив тенденцію місцевих медиків - вони не бажають розуміти важливість скорочення медзакладів.

«Та чи готовий будь-хто із нас лягати на операцію до хірурга, що проводить подібні дії один раз і рік? І це не тому, що він не хоче, а тому що немає відповідного обладнання», - ділиться думками посадовець.

«Ми говоримо про те, що на базі колишньої лікарні в Самарах повинна бути обладнана високотехнологічна амбулаторія. Мешканці кажуть – дайте обладнання, лікарів, і поремонтуйте. Але наразі коштів нема, медичних центрів із високотехнічним обладнанням бути не може»,- підсумовує Гунчик.

У зв’язку із цим голова ОДА, попросив провести роз’яснювальну роботу з медиками в селах та районах, щоб розповісти не тільки про обмежену кількість коштів, а і про інші погляди на систему медичного забезпечення.

Також посадовець висловив свою позицію щодо Ковельської амбулаторії: «Ми вже пів року обговорюємо «быть или не быть». Та прийміть рішення! Не можу бути, щоб колектив лікарні не знав, що робити впродовж півроку. А найголовніше – за цей час їм виплачується зарплата, оплачуються енергоносії і інші витрати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То куди ми йдемо - в Європу, чи в .......? І навіщо було все те розпочинати, якщо воно спрямоване не для людини, а проти неї? Як же Конституція, де життя, права, свободи людини на першому місці?
Відповісти
А що всі виздовровіли? Чи хворіти не будуть? то шось нове від влади! геть таку владу яка не допомгаєа людям а все гірше і гірше
Відповісти
пропоную гунчику і никитюку скоротити зарплату на 25% і проблема вирішиться

Відповісти
не хвилюйтесь замісь лежачих 25% мість будуть стоячі. тобто замісь 10 лежачих в палаті буде 30 стоячих. економим на постелі.
Відповісти
не хвилюйтесь замісь лежачих 25% мість будуть стоячі. тобто замісь 10 лежачих в палаті буде 30 стоячих. економим на постелі.
Відповісти
Правильно,скорочуйте ВСІХ-просто збільшуйте кількість ПАТОЛОГОАНАТОМІВ....-треба ж Росії помогти знищити український рід...
Відповісти