«Я надалі готовий відстоювати інтереси гірників», - Ігор Гузь

«Я надалі готовий відстоювати інтереси гірників», - Ігор Гузь
Найближчим часом на рахунки нововолинських шахтарів мають надійти кошти у сумі 17 мільйонів гривень.

Таку обіцянку дав Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час учорашньої зустрічі з гірниками у Києві, зорганізованої народним депутатом України Ігорем Гузем, - повідомляє прес-служба народного обранця.

Участь в переговорах також взяли заступник Нововолинського міського голови Олександр Громик та представники профспілок шахтарів.
Боргують шахтарям ще з жовтня 2015-го і розмір заборгованості сягає 30 мільйонів гривень.

Як розповів народний депутат, кошти людям мають надійти трьома траншами: перший - уже завтра, 26 лютого – 5 мільйонів гривень; другий - 4 березня – 7 мільйонів гривень, та третій: з 8 по 11 березня – ще 5 мільйонів гривень.

Зокрема, 10 із 17 мільйонів гривень – це кошти, за вугілля, яке сьогодні вже видобуто гірниками (35 тисяч тонн) і знаходиться на складі та готове до відвантаження на збагачувальну фабрику. Решта 7 мільйонів гривень – державні гроші.

«Шахтарське питання – у мене в пріоритеті. Це – мій виборчий округ, мене обирали люди, і я надалі готовий відстоювати інтереси гірників. Люди мають знати: чи матимуть роботу та зарплату? Мною зініційований законопроект щодо підтримки вугільної галузі, якщо мої колеги за нього проголосують та підтримають, то на цей рік матимемо 100 млн грн. Наголошу: кошти в держбюджеті-2016 – передбачені», - зауважив Ігор Гузь.

Сторони обговорили й актуальне кадрове питання, яке наразі турбує шахтарів, - призначення керівника ДП «Волиньвугілля». Народний депутат прокоментував, що керівництво профільного міністерства запропонувало людям три ймовірні кандидатури на посаду директора підприємства. Кожен з яких, після того, як нині діючий – напише заяву на звільнення – презентують громаді для громадського обговорення свою стратегію розвитку вугільної галузі Волині.

Що стосується ситуації на ДП «Нововолинський ремонтно-механічний завод», то під час зустрічі дійшли згоди разом з профільним міністерством та колективом заводу узгодити кандидатуру керівника. Своєю чергою, представники заводу пообіцяли працювати у звичному режимі і дозволити контролюючим органам провести перевірку фінансової діяльності підприємства.

До слова, днями під час сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли звернення до центральної та обласної влади з вимогою погасити борг шахтарям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти признайся як закрився в туалеті, коли голосували проти Яценюка.
Відповісти
Останні новини
«Я надалі готовий відстоювати інтереси гірників», - Ігор Гузь
25 лютий, 2016, 16:38