Вінтаж чи модний принт: студенти та науковці про Лесю Українку. ФОТО

Вінтаж чи модний принт: студенти та науковці про Лесю Українку. ФОТО
"Обираючи псевдонім, Леся Українка визначила свою долю, свою сильну патріотичну позицію. Те, що Східноєвропейський національний університет носить ім'я нашої видатної землячки, теж не випадково.

До речі, СНУ - єдиний вуз в Україні, який названо на честь жінки. Завдяки ініціативі ректора професора Ігоря Коцана наші студенти, не залежно від спеціальності, вивчають курс "Феномен Лесі Українки".

Географам цікаво вивчати маршрути її подорожей, юристи вражені кількістю їх колег у родині Косачів, політологи й сьогодні можуть багато запозичити у працях Лесі Українки, а для усіх жінок вона стала гарним прикладом сучасної, незалежної, активної українки.

Слова її поезій - ілюстрація сучасних подій, не дарма Леся Українка була зображена на нових революційних іконах. До 145 річниці наші студенти та випускники навіть запустили проект "Леся Українка в Інстаграм". Вона завжди сучасна, вона жива і вічно буде жити", - зазначила проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Левчук Анна.

Нагадаємо, що ми повідомляли про святкування дня народження великої української поетеси у Луцьку.

Студенти-журналісти Східноєвропейського національного університету розповіли про роль Лесі Українки в їх житті.

Юрій Громик, декан Інституту філології та журналістики, кандидат філологічних наук, доцент: «Леся Українка для мене – людина, яка, будучи, без сумніву, геніальною письменницею, переживаючи непрості, а то й драматичні моменти життя, відверто й гостро реагуючи на найбільш пекучі проблеми людства загалом і українства зокрема, до кінця днів зберегла проте дві свої визначальні й органічно сполучені риси - гідність і жіночність».

Марія Моклиця, професор, доктор філологічних наук: «Леся Українка для мене – ідеальна співбесідниця в найскрутніші і найкращі хвилини життя».

Юлія Левчук, випускниця аспірантури, кандидат філологічних наук: «Леся Українка для мене – це аристократизм духу…».

Дарина Шавала, студентка: «Леся Українка для мене – це історія, точніше, це минуле й майбутнє одночасно. Леся – порятунок молоді».

Анастасія Хітрова, студентка: «Для мене Леся Українка – це приклад розквітлого природного таланту, неповторної жіночої лірики, яка досі надихає багатьох».

Божена Дедюк, студентка: «Леся Українка – це мужня жінка, яка, попри важку хворобу, не перестала писати і здивувала світ своїми безсмертними творами».

Наталія Юсюк, студентка: «Леся Українка – це вияв мужності, безмірної любові до рідного народу, людської стійкості і високості помислів».

Тетяна Бокотюк, студентка: «Леся Українка для мене – це така людина, яка уособлює мужність, силу, нескореність, а водночас – жіночність, мрійливість, ніжність. Асоціюю її з нашим багатим і мальовничим краєм – Волинню».

Софія Ковальчук, студентка: «Для мене Леся Українка завжди була тією людиною, яка надихає мужністю, силою духу, а водночас – тендітністю і жіночністю. Вона втілення мого ідеалу».

Ганна Жукова
, студентка: «Леся Українка – «мужність крізь віки». Поетеса переживала біль утрати духовності українців, як власний».

Владислав Король, студент: «Леся Українка – незламна жінка, справжній символ українського патріотичного духу».












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проректор тільки понтується....де у неї Леся.....немає і не було...є помада, футболка, дешевий популізм і понти
Відповісти
Це точно. Ще рік тому назад ніхто і не знав про неї. А тут скрізь! На таблоїді волині,у волиньпост! Дивно. .. чиясь протеже напевно
Відповісти
Згідний, що тільки понти, а так внутрішня порожнеча.
Відповісти
Останні новини
Вінтаж чи модний принт: студенти та науковці про Лесю Українку. ФОТО
25 лютий, 2016, 20:18