400 гривень за підсніжники: у Луцьку штрафують порушників закону

400 гривень за підсніжники: у Луцьку штрафують порушників закону
У Луцьку боротимуться з незаконним продажем підсніжників.

З настанням весни активізується торгівля рідкісними червонокнижними рослинами. На ринках починають з'являтися підсніжники білосніжні, підсніжники складчасті, білоцвіти весняні, шафран Гейфелів та цибуля ведмежа (черемша). Практично всі весняні лісові квіти України є на межі зникнення, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Торгівля здійснюється відкрито. Пік торгівлі первоцвітами припадає на 7-8 березня.

Торгівля первоцвітами як продаж, так і купівля є порушенням Законів України „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про рослинний світ” та Правил торгівлі на ринках.

З лютого по червень в місті буде посилено контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних рослин. Територіальними органами Держекоінспекції спільно з відділом екології міської ради та департаментом муніципальної поліції будуть проводитись рейди на ринках міста з метою попередження та притягнення до адміністративної відповідальності порушників природоохоронного законодавства.

Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх диких „червонокнижних ” квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України – головного державного документа, який оберігає рослинний та тваринний світ від повного знищення.

Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу в сумі від 51 до 255 гривень та конфіскацію рослин ті ж дії, вчинені щодо червонокнижних рослин від 153 до 408 гривень з конфіскацією рослин.

Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, повідомте про це державну екологічну інспекцію у Волинській області за телефоном 72-33-96.

Екологи закликають не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що вже засранці валютчиків побороли чи думають що і ми будемо їм платити?
Відповісти
біля слона як йти до автостанції зараз продають підсніжники
Відповісти
Останні новини
400 гривень за підсніжники: у Луцьку штрафують порушників закону
26 лютий, 2016, 10:58