Юних художників із Ковеля відзначили в міністерстві. ФОТО

Юних художників із Ковеля відзначили в міністерстві. ФОТО
Гуртку образотворчого мистецтва «Чарівний пензлик» Палацу учнівської молоді імені Івана Франка міста Ковеля присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив».

Про це повідомили у Ковельській міській раді 13 серпня.

Відповідний наказ видано Міністерством освіти і науки, молоді і спорту України на підставі рішення експертної комісії.

У списку колективів, яким присвоєно звання «зразкових», – 86 гуртків, ансамблів пісні і танцю, театрів, студій, творчих об’єднань та майстерень з різних куточків України. У наказі також йдеться про те, що керівники цих колективів будуть відзначені за сумлінну роботу у вихованні учнівської та студентської молоді.

Гурток «Чарівний пензлик» заснований при Палаці учнівської молоді десять років тому. Тут навчаються 74 місцеві школярі під керівництвом Оксани Цюп'яшук.

Навчання здійснюється за авторською програмою, розрахованою на три навчальні роки. Основний напрямок – образотворче мистецтво, живопис.

Однак діти малюють не тільки фарбами і олівцями, а й освоюють нові техніки: пастель, оригамі, паперова пластика, батик і флористика.

Не забувають вихованці гуртка і про традиційні ремесла Волині, зокрема писанкарство. Щороку перед Великоднем розмальовують писанки і вже неодноразово проводили майстер-класи з писанкарства для всіх бажаючих.

Вихованці гуртка є постійними учасниками міських, обласних та всеукраїнських конкурсів дитячого малюнка: «Великодня веселка», «Зимовий калейдоскоп», «Посміхнемось щиро Вишні», «Космічні фантазії», «Рятівники очима дітей» та інших, в яких часто здобувають призові місця. Роботи гуртківців постійно експонуються на міських та обласних виставках.

Цього року «Чарівний пензлик» став лауреатом ІІ премії Всеукраїнського фестивалю народних мистецтв «Смарагдові витоки», який відбувався у місті Мукачево Закарпатської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Юних художників із Ковеля відзначили в міністерстві. ФОТО
14 серпень, 2012, 11:54