Набрав чинності закон про створення Інституту книги в Україні

Набрав чинності закон про створення Інституту книги в Україні
Петро Порошенко підписав закон №954-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері». 28 січня Верховна Рада України проголосувала за створення Інституту книги.

Про це йдеться на сайті ЛітАкцент.

За закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері” проголосувало 232 народних депутати.

У цьому документі зазначено, що «Український інститут книги є державною установою, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв, і здійснює свою діяльність відповідно до статуту, який затверджується органом управління».

До розробки статуту Інституту книги буде залучено громадські організації у сфері культури, книговидання та книгорозповсюджування.

Основні завдання цієї інституції – підтримка книговидання в Україні, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності, популяризація української літератури у світі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Набрав чинності закон про створення Інституту книги в Україні
26 лютий, 2016, 19:31