У Ковелі шість вулиць назвали по-новому

У Ковелі шість вулиць назвали  по-новому
У Ковелі продовжується робота із перейменування вулиць на виконання ст.7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Перелік перейменованих вулиць у місті Ковелі:

1. Вулиця Боженка (Василя Боженка) - Олексія Шума. На честь Олексія Шума (1919-1944), волинянина, воєнначальника УПА.

2. Вулиця Бойка (Степана Бойка) - Генерала Миколи Шаповала. На честь Шаповала Миколи Юхимовича (1886-1948) — генерал-хорунжого Армії УНР військового, громадського і політичного діяча.

3. Вулиця Жукова (Георгія Жукова) - Генерала Юрія Тютюнника. На честь Тютюнника Юрія Йосиповича (1891-1930), українського військового діяча, генерал-хорунжого Армії УНР.

4. Вулиця Федорова (Олексія Федорова) - Івана Федорова. На честь Івана Федорова - видатного східно-слов'янського друкаря.

5. Вулиця Чапаєва (Василя Чапаєва) - Федора Одрача. На честь Федора Одрача (1912-1964) українського письменника, що у часи німецької окупації видавав у Ковелі тижневик-газету «Ковельські вісті».

6. Вулиця Піонерська (на честь дитячої комуністичної організації) - Піонерська. На честь людей, які першими торують стежки в будь-якій новій галузі діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І заживуть вони по новому
Відповісти
А шо це міняе
Відповісти
на якогось тютюника, яктй просрав 2 зимовий похід. Потім попав у НКВД і співпрацював з ними, здав всіх колег. МайДАУНИ, читайте історію, придурки
Відповісти