Нардепу із Волині може оголосити підозру Антикорупційна прокуратура

Нардепу із Волині може оголосити підозру Антикорупційна прокуратура
Міністр економіки Айварас Абромавічус і нардеп БПП Ігор Кононенко регулярно ходять на допити.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам заявив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Не скажу, що часто, але регулярно (ходять на допити – ред.) ... Це справа розслідується, кожні два дні я заслуховую її. Вона на контролі", - заявив він.

При цьому Холодницький додав, що є "багато питань, які добре виглядають в медійному плані, але юридично там не все так прекрасно", - зазначив Холодницький.

Щодо кримінального провадження, в якому фігурує екс-нардеп "Народного фронту" Микола Мартиненко, Холодницький зазначив, що вважає справу перспективною.

"Справа має перспективу. Я можу сказати, що по даному провадженню слідство просунулося, але ще рано говорити про завершення", - заявив прокурор.

За його словами, коли кримінальні провадження відкриваються на підставі заяв політиків, "дуже важко потім розслідувати і виходити на фінішну пряму".

"Але, я не кажу, що це неможливо", - зауважив Холодницький.

Окрім того, він допустив повідомлення про підозру екс-нардепу Мартиненку, Кононенку, а також нардепу "Народного фронту" Сергію Пашинському.

"Якщо говорити про ймовірність (повідомлення про підозру – ред.), то така ймовірність є. Але як прокурор, я не можу гадати на кавовій гущі. Мені потрібно, щоб були документи і докази. Мені необхідно, щоб прийшов детектив разом з процесуальним керівником і сказали, що на того чи іншого чиновника є необхідні матеріали для оголошення підозри", - наголосив він.

Нагадаємо, що Генеральний прокурор Віктор Шокін вимагав від свого заступника Віталія Каська виконання інструкцій заступника голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Ігоря Кононенка. Про це колишній заступник генпрокурора Віталій Касько розповів в інтерв'ю Reuters.

Додамо, що 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає. Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні".

Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.
http://tsn.ua/ukrayina/antikorupciyna-prokuratura-mozhe-ogolositi-pidozru-kononenku-ta-martinenku-600175.html

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардепу із Волині може оголосити підозру Антикорупційна прокуратура
27 лютий, 2016, 18:17