На Волині освітяни перекрили трасу. ВІДЕО

На Волині освітяни перекрили трасу. ВІДЕО
Представники профтехосвіти Ковеля на годину перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель-Варшава. Акцію протесту ініціював педколектив Ковельського професійного ліцею. Підтримати колег прибули і представники міського професійно-технічного училища №5, - повідомляє "Телевізійний Центр Ковель".

Рівно о 12-ій пікетувальники заблокували рух по трасі М07 в районі “Ковельсільмашу”. В такий спосіб представники ковельської профтехосвіти вирішили привернути увагу влади до проблем фінансування галузі.

“Вже 2 місяця сидимо без стипендій і зарплат. У нас є й учні-сироти, які так само не отримують нічого. Чому це сталося? Коли приймали бюджет на цей рік, то віддали фінансування профтехосвіти на місцеві бюджети. Нас з обласного фінансування спробували перевести на місто, але тут нас не прийняла міська влада. І відповідно ми залишились в підвішеному стані: не потрібні ми і місту, і не потрібні ми і області і , можливо, цілій державі”, - каже представник страйкового комітету Олексій Цимбал.

Ініціювали акцію протесту в колективі Ковельського професійного ліцею. На сьогодні тут навчаються 412 учнів, серед яких — 60 дітей з малозабезпечених сімей та 14 сиріт.

“Маємо 14 груп. Навчальний процес у нас проходить в повному обсязі... І ця акція — вимушена, щоб нас почули і побачили”, - говорить заступник директора Ковельського професійного ліцею Борис Козакевич.

До колег по цеху приєднався і колектив Ковельського ПТУ№5, яке нещодавно відзначило свій піввіковий ювілей. Громадський порядок під час акції забезпечували служби місцевого відділу поліції.

“Учасники акції пропускали транспортні засоби, що перевозили дітей, громадський транспорт. Водії в цілому з розумінням поставилися до цієї акції, підтримували вимоги, декого доводилося переконувати... Порушень публічного порядку не допущено. ДТП нам не прийшлося фіксувати. Акцію провели без порушень законодавства”, - каже майор поліції Юрій Єрохін.

Попереджувальна акція протесту тривала годину. З 13-ої дня рух по трасі Київ-Варшава відновили.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Співчуваю людям! Але який результат від акції?
Відповісти
Напевно це від відчаю...щоб хоч як привернути увагу.. але це потрібно робити одночасно хоч в кількох областях...
Відповісти