Яценюк подав у відставку?

Яценюк подав у відставку?
Суперечлива інформація про можливу відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з’явилася у п’ятницю ввечері.

Дані про те, що керівник Кабміну погодився піти у відставку, "Українській правді" підтвердило три джерела в уряді та коаліції.

Водночас інші співрозмовники в оточенні президента та прем’єра цю інформацію спростували.

Зокрема, спростування надійшло від прес-секретаря голови уряду Ольги Лаппо, а також речника президента Святослава Цеголка.

Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив "Українській правді", що не буде коментувати цю інформацію, бо перебуває у відрядженні. "Але я думаю, що це фейк", - сказав Бурбак.

Один зі співрозмовників, який підтверджує повідомлення про відставку Яценюка, каже, що таке рішення нібито було озвучене на засіданні так званої "стратегічної сімки", яке відбулося в п’ятницю вдень в Адміністрації президента.

Згідно з анонімно наданою інформацією, Яценюк може подати у відставку на позачерговому засіданні ВР. У той же час майбутнім технічним прем’єром нібито пропонують стати Наталії Яресько.

Як відомо, "стратегічною сімкою" називають групу найближчого оточення президента та прем'єра, яка останнім часом вирішує головні питання у країні.

До неї входять самі президент і прем'єр, голова АП Борис Ложкін, спікер парламенту Володимир Гройсман, голова РНБО Олександр Турчинов, голова фракції БПП Юрій Луценко та голова МВС Арсен Аваков.

Кілька осіб, які входять до "стратегічної сімки", в коментарі "Українській правді" спростували інформацію про відставку Яценюка.

Дещо пізніше вже офіційно в ефірі одного з телеканалів голова фракції БПП Юрій Луценко розповів, що на нарадах Президента, Прем’єра та інших осіб жодних рішень щодо відставки Яценюка не приймалося.

Це повідомляє прес-служба БПП.

На його думку, парламент "має зібратися, визнати наявність кризи, визначитися з планом дій до кінця цього року,а вже потім визначитися, хто цей план реалізовуватиме".

"Не президент визначає відставку Прем’єр-міністра, це виключно компетенція парламенту", — зазначив голова фракції БПП.

"На мою окрему думку, для цього потрібна зміна всього уряду, але це треба узгодити між усіма фракціями коаліції. І ця робота має бути зроблена наступного тижня, бо ми не маємо права марнувати час", — підкреслив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд сивої кобили
Відповісти
Сеня вали...
Відповісти