Заступник голови Нацполіції збудував дачу у закритому містечку. ВІДЕО

Заступник голови Нацполіції збудував дачу у закритому містечку. ВІДЕО
Заступник начальника Нацполіції Олексій Руденко, який безперервно працював в структурі МВС та не мав бізнесу, збудував будинок на 430 кв.м. у закритому дачному містечку у Броварському районі в селі Пухівка.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші Гроші" телеканалу ZIK.

Разом з Руденком у цьому ж містечку - садовому товаристві "Оріон" - будує дачі ще низка чинних та колишніх співробітників правоохоронних органів.

У будинку Руденка три поверхи, 430 квадратних метрів і спуск для човна.

Згідно з офіційною біографією, до 2010 р. Руденко безперервно працював в структурі МВС, після карного розшуку Руденко став першим заступником начальника ГУМВС в Києві і начальником кримінальної міліції. У 2010 році за власним бажанням звільнився.

"Навесні 2011 р. Руденко оформив право власності на вказаний будинок. У тому ж році Руденко придбав новий позашляховик Audi Q7. А згодом в родини з’явився ще один – Mercedes ML 250. Це авто сина Руденка, Тараса. Востаннє він здавав декларацію як інспектор на Київській міській митниці ДФС із річним доходом 28 тис грн.", зазначають журналісти.

Після Майдану Руденко повернувся в органи, очолив ГУБОЗ, отримав звання генерал-майора і був призначений заступником Арсена Авакова. За даними ЄДРПОУ бізнесу ні Руденко, ні його дружина, ні син не мали. Пояснити походження майна наживо генерал не захотів.

"З письмової відповіді Руденка випливає, що протягом будівництва (окрім останнього року) Руденко працював в органах внутрішніх справ. Під час праці у МВС прибутки його родини були достатніми, щоб докластись до покращення довкілля у с.Пухівка, збудувати там маєток та придбати автомобіль AUDI Q7. Зазначимо, що вартість AUDI Q7, яка згідно відповіді придбана за 300 тис.грн, в доларах США складає близько 37 тис.", - зазначено у повідомленні.

"Таким чином Руденку вдалось придбати новий автомобіль у 2011 році на третину дешевше, ніж цей автомобіль коштує на вторинному ринку зараз, після 5-річного використання. Такою ж вигідною інвестицією стало і придбання автомобілю ML 250, який, попри 3 роки використання, родина Руденко може все ще продати на 50% дорожче, ніж офіційно заплатила за нього у 2013 році", - зазначено у розслідуванні.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не може пояснити походження - конфіскувати у дохід держави, так зробити з усіма, тоді бюджет наповниться і корупціонери без вкраденого лишаться.
Відповісти
От ГНИДА. Каструвати та на паль посадити щоб там і засох.
Тільки наша влада гірша цієї гниди і нічого не зробить крім ВОЛОНТЕРІВ.
Відповісти
Какая отвратительная рожа!
Відповісти