Шинний бренд Nokian зізнався у брехні

Шинний бренд Nokian зізнався у брехні
У компанії запевнили, що більше не роблять спеціальних шин, призначених лише для демонстрації поліпшених показників під час випробувань.

Керівництво Nokian Tyres, одного з найбільших у світі виробників автомобільних шин, визнало небезпідставність претензій фінської газети Kauppalehti, яка заявила про те, що компанія протягом років маніпулювала результатами тестів своєї продукції.

За даними газети, компанія направляла організаторам тестів літньої і зимової гуми «особливі», відмінні від серійних, зразки. Видання з'ясувало, що Nokian також вивчала результати тестів шин конкурентів і модифікувала свої тестові покришки так, щоб ті показували кращі результати.

Провівши незалежне випробування куплених в магазині стандартних шин Nokian, експерти Kauppalehti прийшли до висновку, що їх характеристики не відповідають результатам, показаним в ході попередніх тестів.

У повідомленні, що з'явилося на сайті Nokian, відзначається, що в попередні роки в цій сфері дійсно застосовувалися «сумнівні» методи. У той же час в компанії запевнили, що ще в минулому році компанія заборонила випускати або навіть розробляти шини, призначені винятково для успішного проходження тестів.

«Ми приносимо вибачення і визнаємо помилки, допущені нами в минулому», - заявив глава Nokian Tyres Арі Лехторанта.

В ході недавніх торгів вартість акцій Nokian впала на 9,6%, знизившись до € 29,09 за штуку. За даними Bloomberg, це стало найбільш сильним падінням котирувань паперів Nokian з жовтня 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтверджую-сам купляв нокіян за шість місяців наїздив 30000тисяч км і шини стали криві.
Відповісти