З рейтингу при вступі треба забрати пільговиків, - секретар ЛНТУ

З рейтингу при вступі треба забрати пільговиків, - секретар ЛНТУ
Перші результати моніторингу за вступною кампанією у волинських вишах засвідчили, що вона минула спокійно, а звернення абітурієнтів переважно стосувалися уточнень щодо пільг.

Про це 14 серпня під час прес-конференції повідомив координатор спостереження за вступною кампанією Волинської області громадянської мережі «ОПОРА» Дмитро Безвербний.

Зі слів Безвербного, загалом до Волинського національного університету надійшло 20 764 заяви, з них 503 – від абітурієнтів пільгових категорій. До Луцького національного технічного університету подали заяви 7 905 вступників, з них – 110 пільговиків. Близько 12% вступників при вступі у виші використовували електронну форму.

Серед зауваг координатора – нестабільна робота електронної бази університетів у перші тижні та несвоєчасне вивішування списків результату конкурсу. Загалом у 2012 році до мережі «ОПОРА», яка вже третій рік поспіль моніторить вступну кампанію, надійшло близько 40 звернень абітурієнтів. Абітурієнти здебільшого цікавилися умовами надання пільг.

Самі ж відповідальні секретарі вважають, що пільгові категорії роблять вступну кампанію не зовсім справедливою.

«Пільговик проходить на економіку при 560 балах. Зверху 740 балів у дитини, а він проходить, бо він пільговик, інвалід другої групи. Треба приймати якесь рішення: забороняти рейтингові конкурси пільговиків, не пускати. На нерейтингові спеціальності ніхто не подає заяви з пільговиків, вони не розмінюються», - каже відповідальний секретар ЛНТУ Валентин Талах (на фото).

«Не повинно бути для пільговиків таких пільг, як пільги у вуз. Якщо він шахтар, то хай йде на загальних засадах, якщо не проходить на бюджет, то проходить на контракт, а Міністерство вугільної промисловості платить вузу, і всього на всього», - додає секретар.

Відповідальний секретар ВНУ Андрій Слащук наголошує також на тому, що потрібно повернутися до тих років, коли можна було поступати на одну спеціальність та зменшити термін прийому документів до двох тижнів, адже черги є лише два перших дні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З рейтингу при вступі треба забрати пільговиків, - секретар ЛНТУ
14 серпень, 2012, 15:32