Представлено інтерактивну карту всіх битв в історії людства

Представлено інтерактивну карту всіх битв в історії людства
Розробники веб-платформи аналізу і візуалізації даних Nodegoat презентували інтерактивну карту всіх битв в історії людства.

Про це повідомляє Gizmodo.

Джерелом інформації для Nodegoat стали записи про 8049 битв. Зібрано інформацію з 2500 року до нашої ери до 2015 року нашої ери. Результати представлені в онлайн-енциклопедіях Wikipedia і DBpedia. Однак програма змогла локалізувати в просторі і часі лише 2657 битв.

На карті можна не тільки вибрати регіон, але і задати історичний період. Вказавши на мітку битви, користувач бачить вікно, де вказано його назву і посилання на статтю про нього в онлайн-енциклопедії. Крім того, програма допомагає знайти маловідомі битви в екзотичних куточках планети.

Отримана картина при всій своїй фрагментарності дозволяє зробити деякі висновки. Наприклад, більшість битв на території Північної Америки мали місце при завоюванні континенту європейцями, військове насильство в Європі носить циклічний характер, а більшість відомих битв на території Південно-Східної Азії пройшли в останні кілька століть. Багато збройних сутичок, які мали місце у вітчизняній історії, не потрапили на карту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Представлено інтерактивну карту всіх битв в історії людства
01 березень, 2016, 07:48