Волинський адвокат попався на хабарі правоохоронцю. ДОПОВНЕНО

Волинський адвокат попався на хабарі правоохоронцю. ДОПОВНЕНО
Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак вручив письмове повідомлення про підозру адвокату, який надавав неправомірну вигоду працівнику поліції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Протиправні дії захисника виявлені прокуратурою Волині спільно з працівниками управління СБУ та ГУ національної поліції в області.

Адвокат надав та намагався вдруге надати неправомірну вигоду уже в більшому розмірі правоохоронцю за прийняття необхідного йому рішення у кримінальному провадженні про незаконне видобування бурштину.

Нагадаємо, що торік, 29 вересня в Маневицькому райвідділі МВС України у Волинській області 46-річний адвокат із райцентру Володимирець, що на Рівненщині надавав правову допомогу свідкам у справі щодо незаконного видобутку бурштину ч. 2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України), повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

У кабінеті старшого слідчого він запропонував йому неправомірну вигоду за повернення речового доказу у кримінальному провадженні - автомобіля марки "ВАЗ 21124". Окрім того, адвокат запропонував слідчому за винагороду незаконно замінити каміння бурштину великих розмірів, яке є речовим доказом у кримінальному провадженні, на каміння бурштину менших розмірів.

Сума хабара мала залежати від ваги каміння, яке замінять. Адвокат упродовж двох місяців пропонував слідчому погодитися на його пропозицію й дав $200 хабара за повернення в подальшому речового доказу - автомобіля та заміну протоколів допитів його підзахисних.

10 грудня минулого року співробітники слідчого управління спільно із представниками СБУ та прокуратури в області затримали адвоката «на гарячому», коли той вкотре намагався вмовити старшого слідчого замінити каміння бурштину, яке є речовим доказом у справі, на менш якісне. Під час проведення огляду місця події правоохоронці вилучили пакет із камінням бурштину, який адвокат приніс старшому слідчому для незаконної заміни, а також $12 тис., які той мав при собі.

Нині вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

За вчинення тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, адвокату загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну хоч би раз на великих сумах попались ! а то діляться а когось мабуть підставлять і вже порушили справу і так далі
Відповісти
То якій він Волинській адвокат,якщо він з Рівненської області?)
Відповісти
А що, в Володимерці хіба є адвокати?)))
Відповісти
Останні новини
Волинський адвокат попався на хабарі правоохоронцю. ДОПОВНЕНО
01 березень, 2016, 15:56