Тарифи на центральне опалення можуть зрости на 80%

Тарифи на центральне опалення можуть зрости на 80%
З наступного опалювального сезону ціна на опалення для українців може зрости на 80%.

Про це заявив глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк, - повідомляє Епіграф Україна.

Подорожчання тарифів на тепло відбудеться після того, як уряд прийме рішення про нові ціни на газ для теплокомуненерго.

Згідно з чинною процедурою, Кабмін вже спізнюється з прийняттям нових цін для теплокомуненерго для їх впровадження в дію з 1 квітня.

"Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", - пояснив Вовк.

За його оцінкою, після підвищення вартості газу для теплокомуненерго тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%. Крім того, Вовк також прогнозує збільшення "соціального" тарифу на газ для населення на 53% з 1 квітня.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ, потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго ... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна (7188 грн за тис. куб. м) незначно впаде відсотків до 10, а нижня ( "соціальна") - виросте до 5500 грн (з ПДВ) ", - сказав глава НКРЕКП.

Раніше в Мінрегіоні повідомили, що тарифи на житлово-комунальні послуги до 2017 року будуть доведені до ринкового рівня. Тарифи ЖКГ будуть залежати від цін на енергоносії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уряяяя!!! За це я стрибав на Майданi!
Відповісти
Ну ось і дострибався,
Відповісти
ТО люди чим заплатять листочками? Де люди візьмуть гроші ?щоб розплатитись за їхні вс -ні послуги
Відповісти
Куплять кольорові ксєроксі і будуть копіюваті гроші.
Відповісти
І хто платити буде за тепло? Луцьктепло не доживе до того часу. Дозвольте ставити автономне оплаення, як у маленьких містечках - це єдиний вихід. Бідним поможіть, багатші самі поставлять котли. І ніякі комунальні і приватні теплонагрівальні структури будуть непотрібні
Відповісти
Якщо високо стрибати, буде теплiше
Відповісти
заплатять люди, ждіть!!!!!! я перший не платитиму, хай відрізають нафіг! будемо Януковича згадувати,що тому аж ікатиметься. При таких самих зарплатах квартплата була в 3 рази меншою. Кулявлоб набрався кредитів як собака бліх, де далі братиме гроші на ті субсидії, як ще для себе 2 роки прем'єрства просить? 1 млрд. що віджав для себе любимого - мало.....
Відповісти
Коли вже здихаемся цих непотрібних котелень тільки проблеми з ними
Відповісти
Українці-бідолаги....,одні-живуть,а інші-виживають...
Відповісти