Україні потрібно ще підвищити пенсійний вік, - Світовий банк

Україні потрібно ще підвищити пенсійний вік, - Світовий банк
В Україні необхідно поступово підвищувати пенсійний вік.

Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив глава представництва Світового банку в Україні, Молдові та Білорусі Чімяо Фан, - повідомляє 112 канал.

За його словами, проблема в українській пенсійній системі, в першу чергу, в тому, що вона охоплює дуже багато людей, на яких не вистачає ресурсу. "Якщо я не помиляюся, йдеться про 12 млн осіб. Це величезна кількість. А середній рівень пенсії неймовірно низький. Тому сьогоднішня українська система не виконує функцію надання адекватної підтримки людям, які виходять на пенсію. Тобто, в першу чергу, є проблема із охопленням (всіх пенсіонерів – ред.)", - зазначив він.

Також в Україні досить багато різних видів пенсій, існує проблема індексації пенсій. "І ще один політично і соціально складне питання – вік виходу на пенсію. Думаю, поступово пенсійний вік потрібно підвищувати (це також одна з вимог МВФ – ред.)", - зазначив він.

Однак, підкреслив глава представництва СБ в короткостроковій перспективі, є й інші заходи, які потрібно вживати, для виходу пенсійної системи на більш стійкий шлях розвитку.

Раніше Міжнародний валютний фонд наполягав на підвищенні пенсійного віку в Україні для продовження програми кредитування країни. Однак президент України Петро Порошенко заявив, що переконав фонд не підвищувати пенсійний вік.

Між тим, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук каже, що зараз не час збільшувати українцям пенсійний вік.

"Ще не час прирівнювати Україну до європейського рівня життя. До прикладу, в нас зменшили єдиний соціальний внесок і українці це дуже болісно сприйняли. В ідеалі пенсійний вік для жінок 60 років, а для чоловіків - 65", - додав Петро Філіпчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для депутатів 75 і пенсія мінімальна
Відповісти
Підвищать пенсійний вік і пенсій не буде кому платити, бо мало хто доживе до тої пенсії.
Відповісти
Бачив вчора на вашому сайті Муковоза начальника міліції Луцької прониксья співчуттям розумний нібито вихований Сьогодні на вокзалі біля ресторану в робочий час бачив його в оточенні людей бандитської зовнішності Геть Муковоза!
Відповісти
може то його на поїзд проводжали
Відповісти
Пахати бабам до 75 а мужикам до 55. Яка там ще пенсія і так обібрали державу до нитки. На Полісся лико дерти ото буде пенсійон.
Відповісти
хто тягне того й поганяють реально працюючій людині дожити до пенсійного віку шансів дуже мало дожити можуть хіба злодії пустобрехи акттивісти
Відповісти
А менти і прокурори,пожарники началники будуть йти на пенсію в 45, а простолюд в 65.Ніхто не доживе.Це геноцид народу,який уже почався давно.Бо прожити на 1000 грн це геноцид.Ліки вартують 500-600 грн ,а комунальні вже 2000 тисячі, а будуть 5000. А їжа нема про що оворити.Та пустіть атомну бомбу і буде всім добре.Це вихід
Відповісти
Старих не відправляти на пенсію - означає молодих відправляти на заробітки за кордон, адже робочих місць не додається.
Відповісти
Останні новини
Україні потрібно ще підвищити пенсійний вік, - Світовий банк
02 березень, 2016, 18:14