У Луцьку благодійна вистава зібрала гроші для хворих дітей. ФОТО

У Луцьку благодійна вистава зібрала гроші для хворих дітей. ФОТО
У Луцьку презентували благодійний арт-проект «Оскар і Рожева пані». Вистава за участю відомої акторки Ірми Вітовської 1 березня зібрала у Волинському облмуздрамтеатрі сотні людей.

Про це йдеться на сайті VIP.

Благодійний творчий проект «Оскар і Рожева пані» ініційований Ірмою Вітовською і покликаний допомогти невиліковно хворим дітям, які потребують паліативної допомоги.



Разом із маленькими акторами з Івано-Франківська Ірма Вітовська та режисер Ростислав Держипільський втілили на сцені твір Еріка-Емануеля Шмідта «Оскар і Рожева пані». Це оповідання про останні дванадцять днів життя десятирічного хлопчика Оскара, хворого на рак. Він пише листи Богу, намагається зрозуміти страх батьків перед своєю хворобою і щодня проживає десять років свого життя.

У зворушливій постановці поєдналася сюжетна лінія Шмідта і сучасні мотиви. Музичне оформлення вистави зробив гурт «Океан Ельзи». Окрім відомих композицій «Там, де нас нема», «Вночі», «Ночі і дні», команда ОЕ створила музичні теми для постановки.



Оригінальні декорації створила команда ілюстраторів на чолі з Андрієм Ярмоленком. Стилізовані під незграбні дитячі малюнки, ілюстрації проектувалися на білих екранах-декораціях.



Добрий гумор, трагічна історія, зворушливі епізоди та чудова гра акторів – усе це змусило зал плакати і аплодувати стоячи.

Після шалених оплесків Ірма Вітовська звернулася до присутніх. Вона розповіла, що мета проекту – просвітницька, адже про дитячий паліатив практично не говорять. Мало того, на державному рівні цих діток просто не визнають, а тому неможливо закупити для них знеболювальні препарати. Батьки і волонтери вимушені завозити ліки контрабандою. «Знеболення – це найменше, що ми можемо зробити. Якщо ми не можемо продовжити життя цих дітей, ми принаймні повинні зробити його достойним», – наголосила акторка.



До слова, гроші за квитки, а також благодійні пожертви, зібрані під час вистави, лишаться в Луцьку – фонд «Стопрак» спрямує їх на діяльність виїзної хоспісної бригади, яка допомагає недужим діткам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.