Волинський АТОшник отри­мав медаль «За оборону рідної держави». ФОТО

Волинський АТОшник отри­мав медаль «За оборону рідної держави». ФОТО
Командир взводу 128-ї окре­мої гірсько-піхотної бригади лей­тенант Роман Німець до річниці битви за м. Дебальцеве отри­мав медаль «За оборону рідної дер­жави».

Про це пише Шацький край.

Громадські активісти з Всеукраїнського об’єднання «Країна» вручають цю нагороду учасникам АТО за мужність, са­мо­відданість та зразкове вико­нання службового обов’язку.

Роман Німець народився 1993 року в с. Пульмо. Ще в ю­них роках обрав професію вій­ськового – навчався в Луцькому військовому ліцеї, згодом отри­мав і другий диплом – Львівської академії сухопутних військ. З по­чатку бойових дій військовий перебуває у вирі подій на бу­рем­ному сході України. Населені пункти прифронтової Луганщи­ни, околиці Луганського аеропорту, до­нецьке місто Дебальцеве бу­ли одними з найбільш гарячих точок зони проведення антитерорис­тич­ної операції.

З грудня 2014-го по лютий 2015-го року Роман Німець ра­зом з побратимами мужньо три­мали оборону Дебальцевого. Було складно, адже сили – не­рівні, на нашу піхоту ворог ки­нув колони танків і БМП. Зі слів військового, якби командування підсилило позиції, які великими зу­силлями утримувалися ук­раїн­ськими бійцями, місто не пе­рейшло б до рук російської армії та проросійських бандфор­му­вань. Утім, оцінка цих подій вій­сь­ковослужбовцем – одноз­начна: Дебальцеве є не пораз­кою, а успіхом, стратегічною пе­ре­могою.

– Зі сторони все виглядало так, що ми знаходимося в ото­ченні. Утім, своїх позицій бійці не залишили, трималися, як могли, а після наказу вийшли з те­риторії, на якій ворог пла­нував ще один котел, з най­мен­шими втратами, – розповів Ро­ман.



Війна надовго увійшла в життя професійного війсь­ко­вого. Зараз у Романа Німця пе­ріод відносного спокою – він пе­ребуває на навчальному полі­гоні «Широкий лан» Миколаїв­ської області. Саме там і знай­шла бійця його перша нагорода. Хочемо, щоб Роман знав – зем­ляки пишаються ним і вірять, що з такими мужніми захисни­ками ми всі в безпеці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає такої державної нагороди. Максимум відзнака чи знак.
Відповісти
Я згідний з такім так давайте всім таку медаль то получаєця що всі інші на сході невоювала а просто сємєчкі плювала. якщо давати то я рахую всім так як всі хто були на сході являюця героями і захисниками нашої держави.
Відповісти
хлопчина 1993 року народження, воює на сході!!! А ви дибіли розказуєте що нема такої нагороди? Полізь в окоп і заслужи хочаб таку нагороду. РОЗУМНИКИ!!!!!!!
Відповісти
Ну так, це визначна була "перемога"! Втратили з ганьбою вузлову залізничну стацію, залишивши для армії ДЛНР купу зброї, боєприпасів, військової техніки, більше сотні полонених, декілька сотень загиблих (за свідченнями самих українських військових, хто хоче - погугліть інет, це правда), а туди ж - перемога! Ще пару таких "перемог" в дусі Пороха - і окопи рити у Струмівці і Підгайцях доведеться!
Відповісти
Почитавши такі коментарі, починаєш розуміти, яка велика кількість в Україні, так званних "диванних патріотів", які почитавши в інтернеті новини, думають, що найрозумніші.....
Відповісти
Останні новини
Волинський АТОшник отри­мав медаль «За оборону рідної держави». ФОТО
02 березень, 2016, 18:45