У Луцькій міській раді розповіли, куди поділи півмільйона

У Луцькій міській раді розповіли, куди поділи півмільйона
Зі всіх 12 проектів, які виграли в конкурсі ініціатив торік, не зреалізований лише один.

Про це йшлося сьогодні під час звіту з реалізації цих програм у Луцьку.

До цього часу не реалізований проект «Мандруючи вулицями Луцька – історичний фестиваль «Історія Луцька». Ним передбачалося нанести стріт-арт на стіну паркану поблизу Свято-Троіїцького Собору.

«Нас підтримали. Вже виділили гроші. Ми закупили фарбу. І тут почався спротив громадськості, істориків, митців. Немов раніше не бачили. Якби відразу був негатив ми би просто зняли цю ініціативу. А так вирішили прикрасити чотири менші стіни в Луцьку, які були в жахливому стані. І ще буде відновлено п’ять різних поверхонь в різних куточках Луцька. Щодо паркану біля Собору, то ми його пофарбуємо в однотонний колір, як тільки погода сприятиме. В квітні – точно все доробимо», – прокоментував ініціатор, громадський діяч Володимир Бут-Гусаїм.

Щодо інших проектів, то усі були реалізовані.

Серед них – «Бандера Сквеа», «Зробимо Луцьк доступним» (гучномовці придбані для 42 тролейбусів, 39 з них вже встановлено, - запевнило керівництво ЛПЕ), креативний простір «Озерний вітер», «Створимо новий якісний простір для дітей» (облаштували два дитячих майданчики), «Яблуневий сад» (мешканці ОСББ, що на Рівнеський, 24 облагородили свій двір), а також на Гончара,7 влаштували спортивний майданчик відремонтували приміщення, де проживає сім’я з двома інвалідами.

Загалом торік лучани виявили 71 ініціативу.

«Найбільшу кількість проектів стосувалися благоустрою прибудинкових територій, соціальних ініціатив та спортивних майданчиків», - розповіла начальник відділу економічного розвитку департаменту економічної політики міської ради Оксана Карпук.

Конкурс ініціатив буде проведено і цього року.

«Ідея була, щоб люди своїми маленькими зусиллями, своїми ідеями змінювали наше місто. І ми вважаємо, що ідея – вдалася. Тому з 21 березня по 21 квітня приносьте ваші проекти і ваші ініціативи в ЦНАП і реєструйте», - закликав лучан заступник мера Сергій Григоренко.

Бюджет проекту громадських ініціатив, як і торік, становитиме півмільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фарба-це нашк всьо.ХТО не здав на фарбу?Той москаль.куда стриньку ставити.коли майдан.маю 20 скринек
Відповісти