Волинянин викрав силовий трансформатор

Волинянин викрав силовий трансформатор
З кожним роком Україна стає все більш досконалою правовою країною, в якій верховенство закону та порядку займають домінуючу позицію.

Про це йдеться на сайті Волиньобленерго.

Однак, на жаль, не всі це усвідомлюють і подекуди намагаються жити у стилі буремних 1990-их. Либонь, згадавши хвацькі часи, легко наживитися вирішив мешканець Ратнівського району громадянин С. Чоловік, не вигадавши нічого оригінального, спокусився викрасти в одному з прикордонних сіл… силовий трансформатор ТМ-10/400 кВА та обладнання РУ-0,4 кВ (дві комірки ЩО -70) в ЗТП -256.

Треба визнати, що крадій діяв не так уже й безглуздо, бо провів свою «операцію» під покровом демонтажних робіт будівель розпайованої ферми. Понад те, слідів розрізання чи розбирання обладнання не виявлено, що свідчило про крадіжку трансформатора з ймовірною метою подальшого його використання як цілісного технічного обладнання. Зауважимо, що орієнтовна сума збитків складала понад 100 тисяч гривень.

З метою якнайшвидшого розкриття злочину свої зусилля об’єднали працівники Ратнівської філії ПАТ «Волиньобленерго», відділ економічної безпеки та захисту інформації товариства та Ратнівський відділ поліції ГУНП у Волинській області. Завдяки злагодженим діям волинських енергетиків, слідчих та дільничих, крадіжку було розкрито, як кажуть, по гарячих слідах.

Опинився трансформатор за 22 кілометри від місця скоєння злочину. З метою перевірки вказаної інформації туди були направлені електромонтери ГЕПО, які (під приводом перевірки роботи електролічильника) зафіксували паспортні дані трансформатора, що знаходився на подвір’ї.

Чоловік, в якого було виявлено трансформатор, зізнався, що електроприлад з метою перепродажу йому доставив громадянин С., який уже був відомий правоохоронцям за численними скаргами на його протиправні дії щодо незаконного розпорядження майном розпайованої бригади того-таки прикордонного села. Відтак нині органами національної поліції проводяться слідчі дії з документування правопорушення.

Слід зазначити, що протиправні дії зловмисників, які мають на меті тільки наживу, позбавляють населення Волині можливості безперебійно отримувати електроенергію, зривають ритмічний процес роботи підприємств, установ та організацій, створюють загрозу для життя і здоров’я інших громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин викрав силовий трансформатор
02 березень, 2016, 20:56