У виборах візьме участь багато технічних кандидатів і партій, – експерт

У виборах візьме участь багато технічних кандидатів і партій, – експерт
Поки значних порушень у веденні виборчих кампаній на Волині немає, однак чимало політичних сил, аби збільшити шанси на перемогу, спробують використати на виборах технічних кандидатів та технічні партії.

Про це під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь» 14 серпня говорив регіональний координатор громадянської мережі ОПОРА у Волинській області, політолог Михайло Шелеп.

За його словами, серед уже зареєстрованих кандидатів на Волині можна виокремити три категорії: реальні кандидати, технічні і ті, які хочуть просто спробувати свої сили.

«Перша категорія – це реальні кандидати, які відчувають за собою політичний, фінансовий та інший публічний ресурс, це переважно представники опозиційних партій, великого фінансового капіталу і авторитетні люди у регіоні.

Друга частина – це технічні кандидати. На жаль, вони є. Коли, в принципі не ховаючись, від однієї партії самовисуванням йдуть чотири чи п’ять кандидатів, то зрозуміло, що їхнє завдання – не так боротися за мандат, як допомагати основному кандидату.

Третя категорія – це кандидати, які пробують себе. Це ті, які, ймовірно, хочуть нагадати виборцям про себе чи мають особисті нереалізовані плани», – вважає Шелеп.

За його словами, в ЦВК уже зареєстровано багато технічних кандидатів і партій, відтак на парламентських виборах 2012 року цю технологію пробуватимуть активно використовувати різні політичні сили.

Серед зауваг політолога – те, що жодна партія по суті не радилася зі своїми виборцями щодо того, хто і на якій позиції має бути у списку, хоча чи не усі політики наголошують на відкритості списків.

Окрім того, на вибір електорату може істотно вплинути те, що окремі кандидати почали свої виборчі кампанії задовго до офіційного старту, у квітні-червні, зокрема, через діяльність благодійних фондів.

«Формально це не порушення, але реально це істотно впливає на весь виборчий процес», – стверджує експерт.

Загалом поки на Волині значних порушень немає, але Михайло Шелеп переконаний: «все найцікавіше тільки починається».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та звичайно, що значних порушень немає... хіба то порушення - нагло роздати по 200 грн. за роботу агітатора, ще до початку виборчої компанії!
Відповісти
Останні новини
У виборах візьме участь багато технічних кандидатів і партій, – експерт
15 серпень, 2012, 09:31