На Волині селяни просять автобус для дітей

На Волині селяни просять автобус для дітей
На Волині селяни просять забезпечити довіз дітей до садочка автобусом, однак обласна влада вважає, що це неможливо.

Про це стало відомо сьогодні, 3 березня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, - пише Слово Волині.

Заступник начальника обласного управління освіти та науки Людмила Плахотна розповіла, що до ОДА звернулись мешканці сіл Граддя, Загорівка, Мала Яблунька та Довжиця, що у Маневицькому районі. Жителі цих сіл просять організувати довіз дітей до садочка. Втім, зі слів посадовиці, це зробити наразі майже неможливо.

Чиновниця каже, що держава забезпечує транспортом учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а от зобов’язання перевозити дошкільнят немає, тому що спеціального транспорту, який міг би перевозити маленьких дітей без батьків дістати просто ніде. До того ж батьки повинні передавати дитину вихователю ДНЗ з рук в руки, тому мова може йти лише про довезення дітей разом з батьками.

Жінка наголошує на тому, що шкільний автобус, який курсує цими селами, через наплив дошкільнят переповнений, утворюються стоячі місця, при тому що діти до певного віку повинні їздити виключно пристебнутими.

«Органи місцевого самоврядування мають право організувати довезення дітей, як вони це бачать. Якщо місцева влада має кошти, щоб придбати спеціальний транспорт або найняти вихователя, який поїздить по селах і збере дітей, то це їхнє право, але область цього зробити не може. Водій, який зараз возить дітей молодшого віку разом з школярами, робить це з порушеннями», - резюмує чиновниця.

Людмила Плахотна додає, що у садочку, який відвідують діти із згаданих сіл, невдовзі відкриється ще одна група, тож проблема постане більш гостро.

Однак, поки обласні чиновники нічим допомогти селянам не можуть. Тож члени профільної комісії вирішили це питання навіть не виносити на сесію Волиньради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно-це проблема батьків,як їх довезти до садочка. Це вже абсурд.А нам в місті також погано довозити дітей до садочка,то що ми повинні просити владу,щоб нам давала окремо автобус.Купили машини і возате дітей до садочка. Або хай збираються в одну машину і везуть. Ви селюки,хоч літру молока чи кіло мяса дасте задарма нам ні. Тож ваші діти ваші проблеми.Осьі возіть. Влавда стопроцентно права. Може ще гроші вам дати на інститути ваших чад,бо ви не маєте. Схолоньте ніхто вам нічого не зобовязаний
Відповісти
Таке враження, що у тієї начальниці руки не з того місця ростуть. За що не візметься все МАЙЖЕ неможливо, бо їй пані мозком поворушити важко. Вчителі без зарплати, сироти без стипендій, а вона ходить розфуфирена тільки шмотки демонструє. Втоне ще твій рід в людських сльозах пані начальнице, на старості матимеш те зло, що людям робиш.
Відповісти
Пані Анно, відповідно до Закону України про звернення громадян, люди вправі звертатися до державних СЛУЖБОВЦІВ, які живуть з їх податків, з такими проханнями. А державні СЛУЖБОВЦІ за бажання можуть легко такі питання вирішувати. Але на превеликий жаль, в даному випадку такого бажання немає. Ще питання до пані Людмили, чому перевізник перевозить дітей до школи з порушеннями?
Відповісти
Даний автобус, їде везе лише 10 учнів, водій коли мама привеле доньку 6 класу і хотіла посадити доньку дошкільного віку, вигнав її з автобуса разом з дитиною. І даний автобус не возить дошкільнят то все брехня. Просто цікаво кому вона вигідна. Відкриття другої групи садочка також відміняється.В даній статі немає жодного слова правди.
Відповісти
То що пані Анно, наші чоловіки воюють в АТО, за всіх нас, а ми повинні самі про все думати, то тоді за кого воювати? чому моя дитина у два роки повинна була іти вісім кілометрів в день до садочка, а мене освіта заслала за 70 км на роботу, то про яке ви молоко говорите, я ледь на хліб і ліки дитині заробила, не знаете нічого про село то і мовчіть, у вас в місті маршрутки через кожні 5 хв, а в нас рейсові по 2 години чекаемо з дітками на вітру.То про що ви пишете?
Відповісти
Останні новини
На Волині селяни просять автобус для дітей
03 березень, 2016, 13:53