У Шацьку будуть нові пожежні машини. ФОТО

Міжнародна співпраця між гміною Влодава (Республіка Польща) і Шацьким районом.

Чергова українсько-польська зустріч, яка днями відбулася в Польщі, довела, що співробітництво, взаєморозуміння дозволяють вирішувати будь-які, навіть найскладніші завдання.

Цього разу спільні зусилля представників влади обох прикордонних регіонів були спрямовані на забезпечення своїх територіальних громад пожежно-рятувальною технікою. На сучасні пожежні автомобілі, здатні оперативно реагувати на надзвичайні події, претендуватимуть у рамках майбутнього, спільного з Євросоюзом, проекту шість гмін Влодавського повіту і Шацька селищна рада.

Делегація Шацького району в складі голови Шацької районної ради Сергія Карпука, заступника голови Шацької райдержадміністрації Сергія Кужеля , Шацького селищного голови Сергія Віннічука, начальника Шацького районного сектору УДСНС України у Волинській області Анатолія Пінкевича, начальника сектору взаємодії із ЗМІ та роботою з громадськістю УДСНС України у Волинській області Володимира Нестерова, директора Шацького МБК Ніни Вирович домовлялася з польськими партнерами про написання спільних проектів та можливості їх співфінансування.

Транспортні засоби, які можна придбати в рамках проекту (окрім пожежного автомобіля, мова йшла про багатофункціональну рятувальну техніку, а також рятувальний човен), не з дешевих, їхня вартість – від 100 до 300 тисяч євро. З української сторони до співфінансування проекту (10% від загальної вартості) мають долучитися обласний, районний та Шацький селищний бюджети.

Як відзначив голова Шацької райради Сергій Карпук, Волинська обласна рада попередньо дала згоду на дольову фінансову участь в українсько-польському проекті.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто!!! Їду на шашликі в шацьк
Відповісти
Останні новини
У Шацьку будуть нові пожежні машини. ФОТО
03 березень, 2016, 22:59