Луценко розповів про основні претензії європейців до України

Луценко розповів про основні претензії європейців до України
Глава фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко за результатами закритих зустрічей з керівництвом Європарламенту, ЄС і Єврокомісією вказав основні претензії європейців до України.

Про це Луценко розповів на телеканалі «112 Україна».

«Перше. Європа перебуває в шоці від міграційного кризи. Понад млн сирійських біженців прибуло до Європи, це викликало шок. Нам кажуть: в цій ситуації говорити з європейськими виборцями про можливість безвізового режиму ще для однієї воюючої країни важко», – зазначив Луценко.

Політик розповів і про контраргументи: «Україна має спрощений прикордонний рух з Польщею, і жоден українець ще не скористався цим, щоб втекти до ЄС. Біженці України в ЄС становили до війни і сьогодні складають менше 1%. Не бійтеся України, нам це потрібено для цивілізаційного та культурного прориву, а не для масової втечі».

«По-друге. Голландія є членом ЄС. Відповідно до їх закону був проголошений референдум про підтримку прагнення України. Без проведення референдуму ми не можемо прийняти жодного рішення, тому ми вас від’єднуємо від грузинського питання. Так, ми повинні з повагою ставитися до чужих правил», – сказав Луценко.

«Проблема третя – російська пропаганда. Бо навіть керівники фракцій ЄП говорили прямо, що «ми втомилися від санкцій, наш бізнес вимагає збуту на російські ринки, в умовах економічного спаду ми потребуємо зняття санкцій, від нас вимагають зняття цих санкцій, чому ми повинні допомагати країні не з ЄС». Це відображає серйозний успіх путінської пропаганди», – зауважив Луценко.

За словами політика, «тезу про те, що санкції б’ють не по Путіну, а по простих людях, я чув ще півтора роки тому. Але зараз ця теза є в усіх європейських газетах і журналах, і на жаль в багатьох головах».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україні не світить найближчим часом ні НАТО, ні ЄС. Україна не стане членом ЄС у найближчі 20-25 років. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у четвер, - пише Reuters. "Україна, безумовно, в найближчі 20-25 років не стане членом ЄС", - зауважив він. Також Юнкер не прогнозує швидкого вступу України до НАТО. Щоправда, він сподівається, що у Голандії на референдумі 6 квітня проголосують за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Відповісти
Буде чи не беде ЄС, нів'якому разі не потрібно іти на зближення з русньою. Будемо окремі, позаблокові, торгувати з усіма, але без московіі. Москва це уьопіє, це всі розуміють крім зрадникіа. Слава нашій Украіні.
Відповісти
Торгувати з ким і чим? :) Коли з граничними сусідами нічого немає, а інші далеко пішли у розвитку і не обіцяють нічого - то про що мова? Занепад один буде от і все! Це ще таких пошукати треба, що однієї віри, традицій, пов'язані віковими, родинними зв'язками і о-то так жити? Жах!!!
Відповісти
До України не має претензій, а є вимоги!!!
Нашим політикам так добре живеться, що вони рвуться до ЄС. Можливо потрібно відкрити очі та подивитися на внутрішні проблеми країни, її громадян.
Відповісти
давайте розберемося добре что такий оцейшо на фото! в мене є претензії щодо його перебування на теренах України!
Відповісти
Останні новини
Луценко розповів про основні претензії європейців до України
04 березень, 2016, 08:51