На Волині двом школам буде присвоєно імена героїв АТО

Школа у селі Низкиничі тепер носитиме ім’я загиблого в АТО Андрія Комаристого, а навчальний заклад в Милятині – Михайла Грицюка.

Таке рішення прийняли депутати під час сесії Іваничівської районної ради 3-го березня, - пише БУГ.

Враховуючи кількість позитивних висловлювань учасників обговорення щодо присвоєння обом навчальним закладам імен загиблих героїв – учасників антитерористичної операції на Сході – рішення було прийняте позитивно, депутати проголосували одноголосно.

Андрій Комаристий народився у місті Нововолинську. Навчався у школі села Низкиничі Іваничівського району. Після закінчення школи навчався у Броварській спортивній школі та Нововолинському ВПУ. Після закінчення професійного училища нетривалий час працював на шахті в Нововолинську електрослюсарем. на службу до лав Збройних сил України за контрактом, служив у 24-й механізованій бригаді. Під час служби на сході України був кулеметником. У важкому бою біля села Хрящувате Андрій Комаристий був важко поранений і помер 5-го вересня 2014 року. Похований на кладовищі у місті Нововолинську.

Михайло Грицюк народився в селі Топилище Іваничівського району, пізніше перебрався жити у село Милятин. Призваний до збройних сил за мобілізацією в першій хвилі, служив у 51-й механізованій бригаді. Разом із підрозділом у травні 2014 року знаходився на бойовій позиції біля міста Волноваха. Блок-пост української армії був атакований проросійськими сепаратистами ДНР. У результаті обстрілу здетонував боєкомплект однієї із бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху. У цьому бою Михайло Грицюк загинув разом із 16 своїми бойовими побратимами. Похований на кладовищі у селі Милятин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині двом школам буде присвоєно імена героїв АТО
04 березень, 2016, 10:35