«Чорний тюльпан» просить грошей у Волинської облради

«Чорний тюльпан» просить грошей у Волинської облради
Волинська організація місії «Чорний тюльпан» просить грошей в обласної ради на свою діяльність.

Про це стало відомо сьогодні, 4 березня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства, - повідомляє Слово Волині.

Представник громадської організації Микола Собуцький розповів, що в місії працюють четверо лучан і на свою волонтерську роботу вони витрачають чимало коштів. Так, активісти орендують будинок поблизу Мар’їнки, а на дорогу в обидва боки лише на пальне потрібно витратити 4 тисячі гривень. До того ж транспорт часто потребує ремонту.

Через значні витрати та відсутність допомоги від держави місія уже припиняла свою діяльність, однак згодом робота відновилась.

«Ми працюємо в Донецькій області переважно, в Луганську було лише два виїзди, тому, як бачите, роботи ще багато. А на це все потрібно багато коштів, до того ж ополченці забирають 20 літрів пального щоразу, але це гарантує нашу безпеку», - каже Собуцький.

Члени комісії вирішили доручити Волинській ОДА вивчити питання можливості фінансування цієї організації та знайти необхідний для цього механізм. Ймовірно, кошти на фінансування «Чорного тюльпану. Волинь» передбачать в рамках вже існуючої програми.

Зауважимо, що «Чорний тюльпан» - це гуманітарна місія, мета якої – пошук та ексгумація тіл українських військових, загиблих в зоні АТО. Пошук тіл відбувається на території, непідконтрольній Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці мародери ще кляньчать гроші?
Відповісти
А чого их нихто не спитае, чого то вони таки добреньки?!мародери насправди
Відповісти
Останні новини
«Чорний тюльпан» просить грошей у Волинської облради
04 березень, 2016, 22:27