Ми маємо колапс у вугільній галузі, - Ігор Гузь

Ми маємо колапс у вугільній галузі, - Ігор Гузь
Ігор Гузь разом з шахтарями ставить ультиматум міністру Демчишину.

Народний депутат України, перебуваючи в окрузі, знову зустрівся з лідерами шахтарських профспілок, аби обговорити проблемну ситуацію, яка й досі залишається невирішеною у вугільній галузі.

Хоча 12 із 30 млн грн боргу із зарплати гірникам вже виплатили, решта вимог, озвучених профільним міністерством на попередній зустріч з нововолинськими гірниками, так і не виконали.

Люди за сприяння Ігоря Гузя знову «просилися» на зустріч до міністра вугільної промисловості України Володимира Демчишина. У телефонній розмові урядовець повідомив народному депутату, що не бачить сенсу в черговій зустрічі.

Шахтарі передали народному депутату звернення, під якими підписалися всі профспілкові лідери. У ньому вони висловлюють свою позицію за призначення керівником ДП «Волиньвугілля» Михайла Борсука. І проти уже призначеного 4 березня цього року Валентина Кисельова.

За словами профспілкових лідерів, Мінекології та Мінвуглепром блокує надання дозволів на розробку надр для шахт №1, №9 та «Бужанка». А це не дає можливості втілити в життя нову інвестиційну програму. Вони розповіли, що наразі інвестором виступає китайська структура, що є п’ятою в світі з виготовлення спеціалізованого обладнання, яка і готова постачати до нововолинських шахт нове устаткування. Таким чином, це змогло б «оживити» вугільну сферу області.

Окрім вищезазначених проблем, досі не узгоджене кадрове питання на ДП «Нововолинський ремонтно-механічний завод». Все це також лишилося на рівні домовленостей і обіцянок від профільного міністра.

Також шахтарі та депутати райради просять відстояти перед міністерством передачу адміністративних будівель шахти №5 на баланс Іваничівської райради.

«Ми маємо колапс у вугільній галузі. Розумію, який це удар по економіці і соціальній сфері регіону. Я, як народний депутат, обраний громадою, буду й далі відстоювати інтереси шахтарів. Будемо «стукати» у двері доти, допоки нам їх не відкриють», - наголосив Ігор Гузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геть Яценюка, що довів до цього!
Відповісти
Гузь тільки констатує факт, а що зробив корисного за часи свого депутатства? Одне бла-бла-тополя :)
Відповісти
Виберіть Гузя ще на другу каденцію,потім на третю і т.д.поки Гузь не зістариться і не зможе нічого обіцяти,бо його ніхто і ніде не хоче чути,в верхах влади.Він є просто мальчиш-кибальчиш.
Відповісти
О на маєш. Ігоре, а де ті 200 мільйонів, котрі ти вибив для добудови шахти у Нововолинську? Щось будується? А, може трохи цих коштів пішло на твій благодійний фонд, котрий дарує "тискоміри" на різні школи? :)
Відповісти
Стесняюсь спросить.... А где ещё не коллапс?
Відповісти
Ось так не плюй в водицю бо прийдеться водиці напиця. Нам не потрібен президент "китаєць" кричали на майдані жителі міста Нововолинськ після повернення Януковича з Китаю з пакетом інвестицій. Тепер виявилось що китайські інвестори чи не єдині хто хоче вкладати кошти створювати робочі місця і рятувати вугільну галузь регіону.
Відповісти
Останні новини
Ми маємо колапс у вугільній галузі, - Ігор Гузь
05 березень, 2016, 13:57