Українці витрачають понад півроку, щоб знайти роботу. ІНФОГРАФІКА

Українці витрачають понад півроку, щоб знайти роботу. ІНФОГРАФІКА
За останні півроку тривалість пошуку роботи збільшилась і тепер становить понад 6 місяців.

Як показало опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, кожен шостий безробітний шукає роботу більш ніж півроку. Інфляція і зростання цін призвели до того, що понад половину «білих комірців» не готові знижувати вимоги до зарплати, навіть якщо виникнуть труднощі з пошуком роботи, - повідомляє "Телекритика".

Згідно з опитуванням користувачів Міжнародного кадрового порталу hh.ua, за півроку середній термін пошуку нової роботи дещо збільшився і тепер становить понад 6 місяців.

З серпня 2015 року кількість тих, хто шукає роботу від 3 до 6 місяців, практично не змінилася.

Як і раніше, в ці терміни вкладаються трохи менше третини опитаних. Однак зріс відсоток респондентів, для яких процес пошуку триває від півроку до року.

Наразі до їх числа належить кожен шостий безробітний. Також стало більше тих, для кого термін пошуку перевищує один рік. Таким чином, у ситуації тривалого безробіття перебуває кожен восьмий претендент.

Відповідно знизилась кількість тих, хто знаходить роботу за лічені місяці, а то й тижні. Сьогодні приблизно одному з восьми вдається вийти на нову роботу упродовж 1-2 місяців і лише трьом зі ста - упродовж декількох тижнів.

За даними опитування, швидше за всіх знаходять роботу IT-фахівці, лікарі та фармацевти, а також представники мас-медіа. Довше часу може знадобитися працівникам банківської сфери та юристам.



Такі зміни на ринку праці мають кілька причин. По-перше, криза змусила скоротити бюджети на виплату заробітних плат. Роботодавці прагнуть знайти висококваліфікованого фахівця за менші гроші.

Крім здешевлення вакансій ще однією тенденцією є скорочення їх кількості - роботодавцю вигідніше закрити вакантну позицію за рахунок внутрішнього резерву або просто перерозподілити обов'язки між іншими співробітниками.

По-друге, в умовах інфляції та постійного зростання цін шукачі не поспішають погоджуватися на будь-яку запропоновану зарплату і намагаються «продати» себе дорожче.

Як показало опитування, більше половини «білих комірців», як і раніше, не готові знижувати вимоги до зарплати, навіть якщо виникнуть труднощі з пошуком роботи.

Чверть якщо і підуть на зниження, то не більше ніж на 5-10%. Кожен восьмий готовий знизити зарплатні вимоги на 15-20%, і практично кожен двадцятий - на 20-30%. За будь-яку винагороду або вполовину меншу від попередньої погодяться працювати лише одиниці.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в лютому 2016 року.

В опитуванні взяли участь 1789 респондентів з різних регіонів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці витрачають понад півроку, щоб знайти роботу. ІНФОГРАФІКА
05 березень, 2016, 17:00