У Ковелі вирішується доля залізничної лікарні. ВІДЕО

У Ковелі вирішується доля залізничної лікарні. ВІДЕО

Більшість пацієнтів вузлової лікарні станції Ковель, яка раніше була у віданні “Укрзалізниці” — залізничники та члени їх родин. Подальша доля рідного медичного закладу неабияк турбує цих людей.

Йдеться на сайті Телевізійний центр Колвель.

“Ще мій дід був залізничником за Польщі і лікувався тут. Батько... Ми всі залізничники... Діти, онуки — всі пішли вчитися на залізницю. Як же закрити лікарню? Ми маємо мінімальні пенсії і по 38-39 років стажу. І що нам тепер — у Львів їхати лікуватися? Як таке можна допустити?”, “Думаємо таки, щоб наша лікарня залишилася. У мене вся рідня працювала на залізниці, стільки років... То — куди нам іти лікуватися? ”, “В нас прекрасні лікарі, фахівці хороші. А так ті, хто побоявся — повтікали В нас уролог пішов, хірурги пішли, лор пішов. Чого так сталося? Що — всі люди стали здоровими, що так сталося...”, “Ковель — місто залізничників є і буде. І ми будемо відстоювати, щоб нашу лікарню не закривали”, “Стільки з війни зараз поприходило? Інваліди, каліки... Їм треба десь лікуватися. Так само і для нас хай би було лікування. А що, таку красуню взяти і закрити?, - кажуть люди.

Своє бачення проблеми висловили і керівники виробничих підрозділів Ковельського залізничного вузла.

“До 1 березня наші залізничники проходили комісію у Львові. Хто там був — не дай Бог ще там побувати... Це і бійки були, і чого тільки не було. І начальник залізниці прийняв рішення, що з 1-го березня ми вже проходимо тут медогляд. А фінансування — воно повинно бути з обласного бюджету. Найдіть можливість, щоб так зробити і цю лікарню зберегти... ”, - говорить начальник пасажирського вагонного депо “Ковель” Олександр Стречен.

Депутати обласної ради оглянули майновий комплекс медичного закладу. Зокрема, лікарню на 90 місць, просторе поліклінічне відділення. Для потреб реабілітації можна використовувати як вже наявну фізіотерапевтичну базу, так і можливості цеху протезування, який вже понад 17 років працює в приміщенні лікарні. Після засідання тимчасової контрольної комісії обларади депутати зійшлися на тому, що лікарня має бути збережена як цілісний майновий комплекс, а гроші на його утримання - віднайдуть.

Фінансування: ми рекомендуємо бюджетній комісії розглянути. Тому що кошти з бюджету, які були попередньо виділені, той період закінчується, і відповідно постає потреба знову виділити кошти. 9 числа буде бюджетна комісія обласної ради розглядати це питання. І ті депутутаи, які сьогодні представляють цю комісію, кажуть, що будуть голосувати за виділення коштів. Тому, я думаю, кошти на лікарню виділять. Поки що — ви працює те в такому режимі, як і працювали. Управління охорони здоров'я сьогодні теж отримає доручення і буде розробляти проект — яким чином вдосконалити і покращити роботу цього закладу? Поки ще цей заклад не є комунальним. І тому, буде звернення на Міністерство інфраструктури, щоб вони також виділили кошти в обласний бюджет. Тому що ми повинні розуміти: коли ми беремо цей заклад як комунальне підприємство, нам потрібні кошти, щоб його в певній мірі привести до ладу. І, якщо ми збираємося відкривати тут нові відділення, то потрібен додатковий фінансовий ресурс...”, - каже голова тимчасової контрольної комісії облради В'ячеслав Рубльов.

Увагу присутніх акцентували і на вкрай складній ситуації з фінансами у медичних закладах області.

“Щоб ви розуміли: в області по районах і по містах 50 млн. не вистачає на сьогоднішній день на заробітну плату. Повірте, ситуація дуже непроста. А є постанова Кабмну — в області потрібно скоротити 2000 ліжок. Тому страждати будуть всі. І ви це маєте розуміти. Нам дають певну суму. І, якщо депутати знайдуть грощі, то слава Богу! Ніхто ж не зацікавлений, щоб зруйнувати все тут...”, - розповідає начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк.

На тому й розійшлися. З надією, що у вузлової лікарні станції Ковель є не лише славне минуле, а й майбутнє.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Херсоне тоже дорожную больницу уничтожают....
Відповісти
Та це жах,скоро все занедбають! Все що вмиють- кричати слава Украини! А толку,бо крим горлопанства ничого не хочуть робити або не вмиють!и де громада!? Чого мовчать?!
Відповісти
таваріщу Піваварському за наше щасливоє дєтства, а тачнєє за єго атсутствіє в ньом)))
Відповісти
Останні новини
У Ковелі вирішується доля залізничної лікарні. ВІДЕО
06 березень, 2016, 15:16