Російській мові у Криму дали статус регіональної

Російській мові у Криму дали статус регіональної
Депутати Верховної Ради Криму та Одеської облради проголосували за надання російській мові статусу регіональної.

Про це повідомили в ТСН.

Відповідне рішення на засіданні Верховної Ради Криму 15 серпня підтримали 80 депутатів з 88 присутніх. Рішення вводиться в дію з дня прийняття.

Раді міністрів АРК доручено до 10 жовтня 2012 підготувати та внести на розгляд парламенту Криму пропозиції щодо реалізації Закону України «Про основи державної мовної політики в Автономній Республіці Крим» і забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед кримчан про основні положення закону.

Органам місцевого самоврядування та районним державним адміністраціям рекомендовано розробити та здійснювати заходи щодо реалізації положень Закону України «Про основи державної мовної політики» на відповідних територіях.

У той же час Одеська обласна рада ухвалила рішення про реалізацію на території регіону положень закону «Про засади державної мовної політики», що передбачає надання російській мові статусу регіональної. За прийняття цього рішення проголосували 98 депутатів зі 108, які зареєструвалися.

До слова, 13 серпня міська рада Одеси на позачерговій сесії прийняла рішення, згідно з яким російська мова одержала в місті статус регіональної. За це рішення проголосували 73 депутати зі 111 присутніх (загалом в міськраді 120 депутатів).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російській мові у Криму дали статус регіональної
15 серпень, 2012, 12:50