За букети підсніжників штраф від 510 до 1700 гривень

За букети підсніжників штраф від 510 до 1700 гривень
Про те, що букет підсніжників – це гарно, але незаконно, нагадує відділ екології Луцької міськради.

«Пам’ятаймо, практично всі весняні лісові квіти України є на межі зникнення. Щовесни заради наживи знищують 20 мільйонів первоцвітів. Найбільше страждають підсніжники, їх зривають на продаж понад 10 мільйонів; крокусів та сон-трави по 3,5 млн, – пише ВолиньІнфо.

Зірвавши всього одну стеблину з трьома первоцвітами, ми знищуємо 42-60 насінин. Для того, щоб виросла, наприклад, доросла квітуча проліска потрібно від 5 до 8 років. Біологи попереджають: одного разу знищений в природі вид не відновиться вже ніким і ніколи!» – йдеться у повідомленні.

Також екологи наголошують: з лютого по червень в місті буде посилено контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних рослин. Територіальними органами Держекоінспекції спільно з відділом екології міської ради та департаментом муніципальної поліції будуть проводитись рейди на ринках міста з метою попередження та притягнення до адміністративної відповідальності порушників природоохоронного законодавства.

Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу в сумі від 510 до 1700 грн та конфіскацію рослин (ст.88-1 КУпАП); ті ж дії, вчинені щодо червонокнижних рослин від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією рослин.

Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, повідомте про це Державну екологічну інспекцію у Волинській області за телефоном 72-33-96.

Нагадуємо, Луцьк долучився до всеукраїнського флешмобу "Не купуй підсніжники!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
звичайно штраф бо людина нарвала і продала !!!!а продаж квітів без документів фітосанітарнїслужби на яких держава втрачає міліони це наромально бо заробляють чиновники-корупцонери ! ЗАКОН по УКРАЇНСЬКІ !
Відповісти
Найефективніший спосіб боротьби з цим злом - не купувати!
Відповісти
Пора в червону книгу занести мудрого українця, явище вкрай рідке, під час кожного майдану популяція зменшується на 99.9 %.
Відповісти
розстріляти на місці разом з мусором і прокурором
Відповісти
Останні новини
За букети підсніжників штраф від 510 до 1700 гривень
08 березень, 2016, 11:02