Волинян застерігають від споживання горілчаного сурогату

Волинян застерігають від споживання горілчаного сурогату
Як свідчить практика викриття злочинів у сфері обігу підакцизної продукції, у зв’язку зі збільшенням ставок акцизного податку на алкогольну продукцію представники «тіньового» сектору пропонуватимуть невибагливим споживачам підроблений неякісний, але дещо дешевший сурогат.

Про це повідомляє Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю.

Споживання такої продукції може завдати істотної шкоди здоров’ю та навіть нести загрозу життю, - звертають увагу громадян в оперативному управлінні ГУ ДФС у Волинській області.

Отож, волинським прихильникам якісних міцних напоїв пропонують інформувати про факти незаконного виробництва, обігу підакцизних товарів та факти незаконного переміщення такої продукції через державний кордон України за номером телефону 777-102.

Саме небайдужа позиція та турбота про життя і здоров’я близьких людей дозволить убезпечити ринок від фальсифікату та сприяти наповненню бюджету, - звертають увагу в ГУ ДФС Волині.

Нагадаємо, що з 1 березня діють нові ставки акцизного податку на алкогольні напої, що підлягають маркуванню марками акцизного податку, визначені Законом України від 24.12.2015 року № 909-VIII.

Маркуванню підлягають всі алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5% об’ємних одиниць. Маркування вироблених в Україні алкогольних напоїв із вмістом спирту етилового до 8,5% об’ємних одиниць не здійснюється.

Таким чином, до 01.03.2016 для алкогольних напоїв, виготовлених згідно технічних умов із вмістом спирту етилового від 8,6% до 12% об’ємних одиниць, продовжує застосовуватись ставка акцизного податку 2015 року в розмірі 70,53 гривень за 1 літр 100 - відсоткового спирту. А вже 01.03.2016 до таких алкогольних напоїв застосовується ставка 105,80 гривень за 1 літр 100 - відсоткового спирту.

Таке підвищення акцизу – законодавчий крок, покликаний покращити фінансове забезпечення бюджету, підвищити якість горілчаної продукції та наблизити систему оподаткування підакцизних товарів до європейських норм.

Задля протидії незаконному виробництву алкогольних напоїв та попередження бюджетних втрат в Україні триває операція "Акциз-2016". В рамках цієї операції лише протягом двох місяців на Волині з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 3,5 мільйона гривень, припинено діяльність 2 підпільних виробництв горілчаного сурогату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А підкажіть , будь ласка , де прдається оригінал ?
Відповісти
"підвищити якість горілчаної продукції":)
Відповісти
Останні новини
Волинян застерігають від споживання горілчаного сурогату
10 березень, 2016, 11:49