Романюк зустрівся з депутатом німецького парламенту. ФОТО

Романюк зустрівся з депутатом німецького парламенту. ФОТО
Міський голова Микола Романюк зустрівся з депутатом німецького парламенту Хайнріхом Цертіком.

Сьогодні, 10-го березня, міський голова Микола Романюк зустрівся з депутатом німецького парламенту Хайнріхом Цертіком, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Участь у розмові взяли заступник міського голови Андрій Киця, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, заступник керівника відділу культури Посольства Німеччини в Києві Даніель Ліснер та референт Александер Вольмерт.

Хайнріх Цертік зауважив, що у Луцьку вперше і йому дуже приємно тут перебувати. За його словами, наше місто — гарне, адже встигнув його оглянути трішки, поспілкуватися зі студентами. Також він зауважив, що зацікавлений у поглибленні співпраці між Німеччиною та Україною, зокрема, Луцьком та Краєм Ліппе.

Міський голова Микола Романюк привітав гостей у Луцьку. Він зазнавчив, що продовжується робота щодо розширення міжнародного співробітництва. Микола Романюк подякував усім, хто долучився до підписання Меморандуму про співробітництво між Луцьком і Краєм Ліппе.

За його словами, напрацювання з спілкою “Мости дружби в Україну” переросли у щось більше. Міський голова наголосив, що акценти робляться на обміні студентською молоддю, співпраці між загальноосвітніми навчальними закладами, сприянні у налагодженні співпраці між підприємцями. Він переконаний, що це є невеликим кроком у зближенні України і ЄС.

Звернув увагу Микола Романюк й на ситуацію на східних рубежах України. Він зауважив, що нині ситуація загострилася, почали гинути наші військовослжбовці. Міський голова зазначив, що українці моляться за найшвидше завершення війни.

Хайнріх Цертік сказав, що у Німеччині також зацікавлені у найшвидшому завершення конфлікту на Сході України. За його словами, німцька влада робить кроки, аби протистояння було вирішене і перестали гинути люди.

Також Хайнріх Цертік розповів, що мав зустріч з представниками німецької общини краю, під час якої його попросили озвучити ряд питань перед Луцьким міським головою. Зокрема, він попросив у Миколи Романюка сприяння у виділенні приміщення для товариства, аби вони мали можливість зібратися. Ще одним питанням є встановлення пам'ятної дошки.

Міський голова Микола Романюк пообіцяв вивчити ці питання та надати допомогу у їх вирішенні.

Хайнріх Цертік зауважив, що зацікавлений у поглибленні співпраці між Луцьком та Краєм Ліппе. За його словами, обмін студентами, школярами дуже важливі моменти для інтеграції України у європейське суспільство.

Також він звернув увагу на важливість співпраці в економічній сфері. За його словами, німецькі бізнесмени зацікавлені інвестувати в Україну. Хайнріх Цертік наголосив, це було б вигідно обом країнам. Він висловив ідею провести у Краї Ліппе своєрідну презентацію інвестиційного потенціалу Луцька та Волині.

Депутат Бундестагу також запропонував залучати на стажування молодих спеціалістів.

Микола Романюк схвально підтримав таку ідею. Він наголосив, що на Волині є уже приклади успіних німецьких інвестицій.

Луцький міський голова наголосив, що у рамках підписання меморандуму з Краєм Ліппе обговорювалося й сприяння у економічій сфері.

На завершення зустрічі Микола Романюк запросив гостей на урочисті заходи з нагоди Дня міста та 25-ї річниці Незалежності України, які відбудуться у серпні місяці.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Романюк зустрівся з депутатом німецького парламенту. ФОТО
10 березень, 2016, 12:06