Відбувся Кубок Волині з пішохідного туризму. ФОТО

Відбувся Кубок Волині з пішохідного туризму. ФОТО
Під час святкових вихідних обласний Центр туризму, спорту та екскурсій спільно із Старовижівською станцією юних туристів за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації організували для школярів змагання з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях, які проходили в рамках ІІ етапу Кубку Волині.

27 команд – 108 кращих спортсменів-туристів з різних районів і міст Волині та дві команди із сусідньої Львівської області прибули на змагання, які відбувались у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с.Мизове Старовижівського району.

Спортсменів та тренерів команд привітали голова Старовижівської районної ради Юрій Кудацький, начальник відділу освіти Старовижівської райдержадміністрації Валентина Яриніч, директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Мизове Сергій Лисик.

Організатори змагань підготували дві дистанції ІІ та ІІІ класу у спортивній залі школи. Долаючи досить складну «Смугу перешкод» з різними підйомами, спусками, навісними та крутопохилими переправами, наведеними під стелею спорзалу, спортсмени демонстрували свої вміння і навички з техніки туризму, використовуючи спеціальне туристське спорядження.

Для перемоги важливу роль відіграють не лише фізичні дані, а й хороше володіння туристськими навичками, набутими під час занять в гуртках та тренуваннях, тактична дія команди під час долання дистанції.

Такі змагання Центр туризму, спорту та екскурсій організовує щорічно на різних територіях області, що дає змогу охопити більшу кількість дітей із сільської місцевості, сприяє розвитку дитячого туризму у даних регіонах, а також підвищується рівень суддівської підготовки туристських кадрів та майстерність спортсменів.

Дана форма проведення змагань – у спортивних залах - набуває все більшої популярності в Україні, адже не залежить від погодних умов, має широке практичне застосування під час уроків фізкультури і головне - цікава для дітей.

У напруженій боротьбі за першість серед 18 команд на дистанції ІІ класу перемогу здобули школярі с.Поліське Старовижівського району, ІІ місце теж дісталось господарям змагань - юним туристам ЗОШ І-ІІІ ст. с.Мизове Старовижівського району, і ІІІ місце посіла команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Раків Ліс Камінь-Каширського району.

На дистанції ІІІ класу змагались 9 команд. Найкращі результати показали вихованці Старовижівської станції юних туристів команда «Імпульс», ІІ місце у школярів с.Буцин Старовижівського району, а ІІІ місце зайняли туристи зі Львівщини - вихованці Рава-Руського будинку дитячо-юнацької творчості.

Переможці та призери змагань, тренери команд в нагороду отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відбувся Кубок Волині з пішохідного туризму. ФОТО
10 березень, 2016, 13:29