Уряд затвердив бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. ФОТО

Уряд затвердив бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. ФОТО
Кабінет міністрів схвалив бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду на 2016 рік, в який закладені доходи на рівні 257,2 млрд гривень, та витрати – 256,4 млрд гривень.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 10 березня – повідомляє Економічна правда.

Згідно з документом, доходи Пенсійного фонду в цьому році становитимуть 257,2 млрд гривень, витрати – 256,4 млрд гривень.

З урахуванням залишків на рахунках ПФ на кінець минулого року в розмірі 840 млн гривень проект бюджету ПФ “є збалансованим” у видатковій частині також на рівні 257,2 млрд гривень.

Власні надходження від ЄСВ (розподілені на загальнодержавне пенсійне страхування) заплановані в розмірі 105,4 млрд гривень, що на 62,7 млрд гривень менше ніж у 2015 році.

Також в проекті бюджету ПФ запланований обсяг дотацій з бюджету на рівні 144,9 млрд гривень.

Як випливає з пояснювальної записки, проект бюджету розраховувався виходячи з обсягу фонду оплати праці в цьому році в 565,7 млрд гривень.

Представляючи документ, міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що бюджет є повністю збалансованим і дозволяє в повному обсязі забезпечити виплати всім пенсіонерам.

Міністр також наголосив, що з 1 травня та 1 грудня відбудеться планове підвищення розміру мінімальної пенсії.

“Нагадаю, що на сьогоднішній день мінімальна пенсія становить 1074 гривні, з першого травня 2016 року розмір мінімальної пенсії буде 1130 гривень, а з першого грудня 2016 року – 1208 гривень”, – сказав Розенко.

“Загальний обсяг видатків та доходів в бюджеті Пенсійного фонду на 2016 рік передбачається в сумі 257 млрд гривень”, – повідомив міністр.

Розенко також зазначив, що власні доходи Пенсійного фонду очікуються на рівні 110 млрд гривень.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Если говорить коротко - пенсионеры не будут получать ничего.
Відповісти
10 кг м'яса
Відповісти
на 56 гривень піднімуть?????, то сміх ціни виросли в 5 разів, комунальні послуги в 3 рази....а як Депутати собі зарплатню підняли в 3 рази , то їм ще мало.... а пенсіонерам на 56 грн... а простому робітнику взагалі нуль... коли це знущання скінчиться... ... Майдан ти де...
Відповісти
Обьясните пожалуйста,Что значит минимальная пенсия 1074, Раньше минимальная обозначалась для всех ,кто имел стаж наименьший,а теперь говорят нам,что 1074,-это минимальная,а люди получают ниже 1000 грн,т,е минимальной-нет,Как это понимать ?Лапша на уши?
Відповісти
Останні новини
Уряд затвердив бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. ФОТО
10 березень, 2016, 21:53