На Волині Шацький парк може отримати спеціальний статус. ФОТО

На Волині Шацький парк може отримати спеціальний статус. ФОТО
На Волині Шацькому Національному природному парку потрібно надати статус курортної зони державного значення.

Про це повідомляє Прес-служба народного депутата України.

У цьому переконаний народний депутат України Ігор Гузь. Це питання він порушив перед профільним міністерством і відповідне звернення волинський політик уже надіслав до Києва - начальнику управління туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Івану Ліптузі.

На думку народного депутата, крім розбудови, необхідної для відпочинку та оздоровлення , інфраструктури району, зросте можливість залучити додаткові кошти в місцевий бюджет.



Як відомо, Шацькі озера здавна славляться великою кількістю відпочиваючих. Тут - величезний озерний комплекс з 23 голубих плес, що знаходяться на Головному Європейському вододілі. Найпопулярніше з них - Світязь. Аналогів Шацькому парку не має в Україні.



«До перлини Волині приїжджають щороку все більше і більше відпочиваючих. Хто - у відпустку, а хто просто на вихідні. У зв’язку з анексією Криму, зросла кількість відпочиваючих: у 2014 році, до прикладу, сюди приїхали 80 тисяч людей, а у 2015 – вже 130 тисяч. Насолоджуються відпочинком біля озера Світязь гості із Польщі та Білорусі. То, чому не надати державний статус курортній зоні парку? Це б дало можливість залучити державні програми проекти для розвитку інфраструктури району», - акцентує Ігор Гузь.



Ігор Гузь вважає, що Шацькі озера сьогодні як ніколи потребують спеціального статусу. Багато хто говорить про залучення інвесторів на територію національного парку, однак - відповідне законодавство й досі відсутнє. Тому, народний депутат насамперед очікує від профільного міністерства усієї необхідної інформації про можливості та порядок надання Шацькому парку статусу курортної зони державного значення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині Шацький парк може отримати спеціальний статус. ФОТО
11 березень, 2016, 12:49