Обирати сімейного лікаря можна буде на власний розсуд

Обирати сімейного лікаря можна буде на власний розсуд
Після 2020 року за первинною медичною допомогою населення звертатиметься не до поліклінік, а до сімейних лікарів.

Один такий медик лікуватиме цілі сім’ї. За фахівцем у Луцьку обіцяють закріпити півтори тисячі пацієнтів, а самі хворі самі зможуть обирати собі ескулапа, розповіли 14 серпня у новинах на телеканалі "Аверс".

В управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації запевняють, що таке нововведення буде стимулювати лікарів діагностувати захворювання на ранніх стадіях.

«Сімейний лікар у всьому світі фінансується на приписане населення. І чим менше населення хворіє, тим більше коштів у нього залишається на споживання, розвиток власне своєї дільниці. Це нормально, і лікар зацікавлений в тому, аби на дільниці було здорове населення», - каже начальник управління Ігор Ващенюк.

Втім, як ставити обмеження лікарям, не записувати пацієнтів більше за норму – чиновники не вирішили. Адже вже і так пацієнтів дуже багато, а у лікарнях – брак кадрів.

«Ви записуєтеся на обслуговування до певного лікаря, відповідно, він отримає на кожну людину, яка до нього приписалася, певні кошти. Звичайно, будуть верхні обмеження, аби не набрали лікарі замість півтори тисячі – три тисячі пацієнтів», - каже Ващенюк.

«Робота наша не популярна. Ніхто не йде сюди на сімейного лікаря. У мене замість 1500 – 2500 пацієнтів. Мало хто хоче сюди йти на роботу, не зацікавлені», - кажн сімейний лікар луцької поліклініки №1 Інна Пахолок.

Крім того, незрозумілим залишається те, наскільки якісно лікуватимуть медики пацієнтів різного віку. Адже до них звертатимуться і діти, і дорослі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обирати сімейного лікаря можна буде на власний розсуд
15 серпень, 2012, 17:55