Ціни на золото досягли максимуму 2015 року

Ціни на золото досягли максимуму 2015 року
Вартість дорогоцінних металів зростає на тлі послаблення долара.

За даними Bloomberg ціна на золото підскочила до максимального рівня з лютого 2015 року на тлі ослаблення долара до євро, - повідомляє "Українська правда".

Золото з негайною поставкою подорожчало в ході торгів на відсоток - до 1284,64 доларів за унцію. З початку цього тижня ціна дорогоцінного металу зросла на 0,8 відсотка.

Зазначимо, що євро зміцнився до долара після заяви глави Центробанку Європи Маріо Драгі, що в поточних умовах немає необхідності в подальшому зниженні ставок в єврозоні.

У четвер євро подорожчав до долара на 1,6 відсотка, а з початку цього тижня вартість європейської валюти збільшилася на 1,4 відсотка.

Зростання запасів золота в біржових індексних фондах, забезпечених дорогоцінними металами, посилилося в четвер, склавши 7,8 тонни в порівнянні з 4,1 тонни днем ​​раніше. В цілому обсяг запасів складає 1735,9 тонни, що є максимумом з липня 2014 року.

Ціни на паладій зросли на 0,5 відсотка, а на платину - на 0,2 відсотка. Срібло подешевшало на 0,3 відсотка.

Раніше повідомлялося, що фонд SPDR Gold Shares залучив з початку року 4,5 млрд доларів, що є найвищим показником з усіх фондів, що торгуються на американській біржі.

Зазначимо, що влада Канади розпродала весь свій золотий резерв упродовж лютого.

Проте, банкіри прогнозують зростання долара. Курс американської валюти знову почне зростати на тлі поліпшення економічної ситуації в США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.