Паспорти видаватимуть швидше і писатимуть там транслітом

Паспорти видаватимуть швидше і писатимуть там транслітом
З 1 серпня МВС перестало видавати паспорти громадянам України - тепер ці обов'язки покладені на Державну міграційну службу.

Про це 15 серпня повідомила прес-служба МВС.

Відтепер ДМС буде виконувати всю роботу з видання паспортів громадянам України, реєстрації місця проживання фізичних осіб, а також виконання інших функцій, визначених законодавством України про громадянство та імміграцію, які раніше були покладені на МВС.

Крім цього, в силу вступили й інші нововведення:

1. Реєстрація та зняття з реєстрації здійснюються в одному місці в день звернення особи до органу реєстрації. Таким чином громадянинові тепер не треба їхати, наприклад, до Львова, для зняття з реєстрації, якщо він має намір зареєструватися в Києві - достатньо звернутися в територіальний підрозділ ДМС Україні за новим місцем проживання.

2. Реєстрація місця проживання не прив'язана до зарахування на облік військовозобов'язаних і призовників. Таким чином, зареєструватися за новим місцем проживання тепер можна до зарахування на облік у військкоматі. При цьому саме зарахування на облік військовозобов'язаних і призовників залишається обов'язковим.

3. Значно розширений перелік підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливе також у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства.

Також набули чинності нові правила оформлення і видачі паспорта громадянина України:

1. Документи для оформлення паспорта подаються в управлінні ДМС, а не в ЖЕК, що, на думку ініціаторів нововведення, має прискорити їх видання.

2. Ім'я в паспорті може бути написане транскрипцією, відповідно до національної традиції, тобто російське ім'я «Микола» в українському паспорті може бути записано як «Ніколай».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: паспорти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
брєд!!!!!!!!11
Відповісти
Останні новини
Паспорти видаватимуть швидше і писатимуть там транслітом
16 серпень, 2012, 10:40